Nakon obraćanja zaposlenih u Policijskoj upravi Šabac, koji su nam signalizirali nepravilnosti kod obračuna radnih sati, odnosno ukazali da se vreme provedeno u putu do i sa mesta izvršenja službenog zadatka ne evidentira na zakonit način u toj jedinici, predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović uputio je dopis načelniku Policijske uprave Šabac. U dopisu, koji možete pogledati na sledećem linku: Pripadnici IJP Šabac nisu turisti, precizno je ukazano na sve nepravilnosti i na organizacione jedinice u kojima se to događa.

I pored skepse kod pojedinaca, koji su, pozivajući se na nerad ili nemoć nekih drugih sindikata, izrazili nevericu u uspešno rešavanje ovog problema, načelnik PU Šabac, gospodin Zoran Jevđenić, danas je poslao odgovor na naš dopis. U odgovoru, koji možete pogledati na priloženim fotografijama, načelnik nas obaveštava da je izvršio odgovarajuće provere, utvrdio propuste i naložio nihovo otklanjanje, odnosno striktnu primenu depeše ministra.

Dakle, još jednom smo dokazali da je većina problema lako rešiva. Potrebna je samo dobra volja sindikalaca, al naravno i čist obraz koji daje slobodu da se svakome ukaže na kršenje propisa i prava radnika. A SSP ima oboje – i dobru volju i časno rukovodstvo, koje poslodavac ne drži u šaci.

Stoga pozivamo sve zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova da nam se i dalje obraćaju sa zahtevima za rešavanje problema i propusta poslodavca, rado ćemo se prihvatiti posla. Nažalost, ostali smo vam samo mi – drugi ne smeju ili ne znaju, odnosno, njih vaše nevolje ne dotiču mnogo. Ti drugi neka se drže radnih mesta, kupovine štampača, klima, autobuskih sedišta, prodaje znački sumnjivim likovima, jer to im ipak znatno bolje ide.

Sve više i više zaposlenih pokazuje da ceni pravi rad i učlanjuje se u SSP. Neminovno je da se, pre ili kasnije, ostvari naš moto: „Može biti samo jedan!“

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.