Prokuplje: napad na policajca bez kazne!

Napad na policajca za sada bez kazne: udario policajca pesnicom pa pušten na slobodu pod izgovorom da brine o starom i bolesnom ocu.

Prokuplje: napad na policajca bez kazne!
Share Button

Kako smo došli do toga da nas napad na policajca više ne iznenađuje? Da nam to postane svakodnevica i da se čudimo se kad smena prođe bez incidenata! Sindikat srpske policije smatra da je odgovor krajnje jednostavan i leži u ne/postupanju pravosudnih organa.

Tužioci i sudije veoma blagonaklono gledaju na napadače. Izgovore za njihovo puštanje na slobodu biraju vrlo maštovito.

Tako smo u četvrtak uveče imali napad na policajca u Prokuplju. Vozač D.A. (54) odbija da se podvrgne alkotestiranju i udara saobraćajca pesnicom u glavu. Psuje, preti osvetom, preti vezama „u vrhu“, ali ga povređeni policajac zajedno sa kolegom iz patrole uspeva da savlada i privede.

Policajac J.D. (39) srećom prolazi samo sa lakom telesnom povredom a napadač i nakon privođenja nastavlja svoju malu predstavu. I dalje odbija alkotestiranje, pa postupajući lekar konstatuje vidno alkoholisano stanje. Napad na policajca dobija i svoj policijski epilog – biva mu određeno policijsko zadržavanje.

A onda ovu malu predstavu nastavljaju napadač i njegov advokat izgovorima, ali i tužilac saosećanjem, šta će čovek, osetljive je duše. Pusta napadača na slobodu uz obrazloženje da isti mora da se brine o starom i bolesnom ocu. Tako da taj napadač opet uveliko uživa vozeći ulicama Prokuplja a saobraćajci u šoku!

Da nije tragično bilo bi smešno. Ali ništa čudno, pa mi živimo u državi gde je atentator na premijera pušten na slobodu pod sličnim izgovorom – trgovački je putnik, izdržava porodicu!

Predsednik SSP Lazar Ranitović poručuje: „Uzaludne su izjave ministra o zaštiti policijskih službenika, džaba naši apeli i protesti na ulicama – pravosuđe jednostavno vapi za promenama. Tužioce i sudije neko mora da podseti sa koje strane zakona treba da budu! To je osnovni uslov postojanja pravne države a samim time i pravne zaštite policijskih službenika.“

Napad na policajca nije nešto neobično, ima ih u svakoj državi, svaka budala može da nas napadne. Ali taj napadač mora da zna da mu nakon toga obavezno predstoji dugogodišnja robija! Drugog leka nema.

Služba za informisanje SSP

Komentari:

Komentar

Morate biti prijavljeni da biste ostavili komentar Prijavi se!