Odmarališta radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, „Narcis“ na Zlatiboru i „Promenada“ u Vrnjačkoj Banji, nakon višedecinijskog uspešnog rada odjednom postaju nerentabilna i neodrživa. Barem tako stoji u nalazu koji prezentuju nadležni u Sektoru za materijalno finansijsko poslovanje i odluci koju potom potpisuje ministar. Odluci kojom našu imovinu poklanja drugome!

A imovinu poklanjamo kao nefunkcionalnu, jer navodno svi prihodi, sva naplata u našim objektima odlazi u budžet države Srbije, dok plate zaposlenih i sve materijalne nabavke plaća naše Ministarstvo unutrašnjih poslova. Razumno, reklo bi se, jer zaista se nikome ne isplati da finansira nešto za budžet drugoga! Ali… Ko je to tako ustrojio i od kad to traje? Koji genije je pristao na tako nešto? Sadašnji ministar i načelnik Sektora? Ili neki od njihovih predhodnika? Sasvim svejedno, nebitno je za celu priču.

Da li je isti18034783_10212312050457857_1313943942_n sistem poslovanja u svim ostalim restoranima u MUP? Da li da uskoro očekujemo i njihova gašenja i prebacimo se svi u pekare, hamburgedžinice i ostale trovačnice nezdravom hranom? Možda je nedostatak mesa u restoranima, koji nazivaju „trenutnim“, mada traje već skoro godinu dana, u stvari uvod u takvu sudbinu i restorana i zaposlenih u njima?

Zašto načelnici u Sektoru za materijalno-finasijske poslove ne predlože, a ministar, koji je i podpredsednik Vlade, podrži i izgura izmenu sistema poslovanja??? To je vrlo lako realizovati i tako spasiti dva naša odmarališta i nekoliko desetina zaposlenih u njima! Naravno, ukoliko je sistem poslovanja pravi razlog za predlog ovog velikodušnog poklona!

Podsećamo i ministra i javnost – odmaralište Narcis na Zlatiboru nalazi se u najlepšem delu planine, u samom centru na skoro 90 ari placa. Nezvanične procene govore da samo vrednost tog zemljišta iznosi više od 5 miliona evra!

Ministre, u MUP-u ste tri godine. Navedite nam jedan objekat izgrađen u vašem mandatu! Ako ga slučajno i ima, ma koliko malo bio vredan, ni njega nemate pravo da nekome poklonite. A pogotovo nemate pravo da poklonite imovinu koja je naša već decenijama! Nemate pravo da radnicima oduzmete jedinu šansu za jeftin odmor, za beg od svakodnevnog posla i stresa. Za barem kratkotrajni beg iz beznađa u kojem smo zahvaljujući baš državi!

Vi ste došli skoro, možda već sutra odete na neku bolju poziciju u državnoj vlasti, a mi ostajemo ovde! Decenijama! Ne odlučujte o našoj imovini bez nas!

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.