Kragujevac, 19.06.2019. godine – U kabinetu načelnika policijske uprave Kragujevac održan je radni sastanak rukovodstva policijske uprave Kragujevac, i predstavnika Sindikata srpske policije. Ispred policijske uprave Kragujevac sastanku su prisustvovali  načelnik PU gospođa Jasmina Rajković i zamenik načelnika PU gospodin Radivoje Dašić. Delegaciju Sindikata srpske policije činili su predsednik SSP Lazar Ranitović, član GO SSP Marko Moskić, predsednik RC Kragujevac Slaviša Bojković, sekretar RC Kragujevac Jugoslav Stevanović i predsednik SG Rača Siniša Dimić.

Tokom sastanka ukazali smo na uočene probleme, dali smo primere i dokaze koji se tiču preraspodele radnog vremena, višak radnih sati u toku meseca, pripravnost saobraćajnih policajaca u PS Topola, Rača, Lapovo i način obračuna putnih troškova.

Od strane rukovodstva policijske uprave Kragujevac dobili smo obećanje da će uočeni nedostaci biti otklonjeni u što kraćem roku. Plan je da se u narednom periodu poseban akcenat stavi na ažurnom vođenju evidencija, rasporeda rada i poštovanje radnog vremena, a o tome će svi rukovodioci OJ dobiti i instrukcije. Ispunjenje tog plana dovešće do stvaranja dodatne motivacije za rad, a samim tim i boljih rezultata rada, što je i svima nama zajednički cilj, zaključak je na kraju konstruktivnog sastanka.

I ovoj policijskoj upravi primetni su univerzalni problemi zaposlenih u MUP-u, koje Sindikat srpske policije svakodnevno više nego uspešno rešava. A posle ovog sastanka sigurno možemo očekivati i određene rezultate u pogledu poboljšanja i poštovanja radno-pravnog statusa zaposlenih u PU Kragujevac. 

Član GO SSP
Moskić Marko