POLICAJAC Miloš Milošević iz Aleksinca, dobitnik je 56. prestižne titule najplemenitijeg pojedinca. Specijalni žiri „Večernjih novosti“ predvođen akademikom Matijom Bećkovićem u tradicionalnoj 56. akciji „Najplemenitiji podvig godine“.

Milošević Miloš, koji je i sam potekao iz policijske porodice, u noći 17. juna 2018. godine sprečio je masakr u centru Niša kada se goloruk bacio na pomahnitalog napadača ispred kafića „Manila“ koji je automatskom puškom pucao na radnika obezbeđenja i prolaznike. Tom prilikom ranjeno je pet osoba. Milošević je tada zadobio sedam prostrelnih rana i dvadeset povreda od rikošeta. Njegov oporavak još traje. Žiri je nedvosmisleno odlučio da je ovakvo delo čin ogromne hrabrosti i čoveštva.

„Ovaj mladi policajac je vaskrsli primer iz naše epske poezije kada junak zadobije sedam ljutih rana da bi zaštitio nejač“- istakao je akademik Matija Bećković. Uz Bećkovića, u žiriju su bili i akademik Dušan Kovačević, glumice Tanja Bošković i Rada Đuričin, načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, humanitarac Arno Gujon, novinar Branko Stanković, direktor „Komtrejda“ Veselin Jevrosimović i glavni i odgovorni urednik svih izdanja kompanije „Novosti“ Milorad Vučelić.

Tradicionalna akcija „Najplemenitiji podvig godine“ ne pripada prvi put policajacima.
Godinama unazad uglavnom pripadnici MUP-a su nosioci ovoga prestižnog priznanja. 2017. godine kolege iz Varvarina Slavoljub Anđelković i Dejan Stojanović bili su dobitnici nagrade.

Služba za informisanje

Boban Đorđić