Policijski službenik Dragan Vasić, član sindikata srpske policije, SG Loznica, veliki je ljubitelj prirode i putovanja, što je dokazao i ovoletnjim putešestvijem od Loznice do Bugarske. No, on nije običan putnik, njegova još veća ljubav jeste biciklizam a na putu je sa njim bila i njegova najveća ljubav, njegova mezimica, ćerka Anđelka, odličan student medicine.

Put od Loznice do planine Rila u Bugarskoj, do samog vrha Musala koji je sa 2925 metara nadmorske visine najviši vrh Balkanskog poluostrva i bukvalno „Krov Balkana“ prešli su biciklima za pet dana. Naravno, put ih nije vodio autoputevima, najkraćom razdaljinom, već su izabrali rutu kroz prirodu, lepe krajolike i zanimljive gradiće. Tako su na ovom proputovanju posetili Valjevo, Kosjerić, Požegu, Arilje, Ivanjicu, manastir Studenicu, Ušće, Jošaničku Banju, Blace, Prokuplje, Brus, Leskovac, Vlasinsko jezero, Surdulicu, Bosilegrad…

Tokom svih pet dana putovanja Dragan i Anđelka su ponosno isticali zastavu Sindikata srpske policije fotografišući se u svakom gradu koji su posetili. Posebno vredna i nama najdraža jeste fotografija napravljena na samom vrhu Musala sa raširenom zastavom našeg sindikata.

Ovo putovanje Balkanom zabeležilo je i dosta medijskih kuća. Zaista smo ponosni na Dragana, zahvalni mu za promociju sindikata i spremni da pomognemo u organizaciji nekog sledećeg putovanja.

Služba za informisanje SSP
Mile Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.