Užice, 21.11.2016. godine, – Sindikat srpske policije podržao je najavljene sindikalne akcije kolega iz Vojnog sindikata Srbije. U pismu predsednika SSP Lazara Ranitovića upućenom kolegi predsedniku VSS Novici Antiću, naglašeno je to da su vojska i policija garanti suvereniteta i bezbednosti države i da moraju imati prioritet u materijalnom vrednovanju.

Pismo prenosimo u celosti:

Poštovani predsedniče,

u svoje lično ime, i u ime preko osam hiljada članova Sindikata srpske policije pružam ti principijelnu podršku i želim da u svojoj iskrenoj radničkoj borbi istraješ i uspeš.

Potrebno je istaći da rukovodstvo SSP veruje u iskrenost vaše borbe i da ne stoje optužbe koje se ovih dana mogu čuti u razni medijima, a koje idu od toga da ste deo propagande vladajućeg režima, preko toga da radite u dosluhu sa rukovodstvima obaveštajnih službi, pa sve do toga da predvodite nekakvu pobunu protiv legalne vlasti.

Javnost treba da zna da je Ustavom i drugim pozitivnim pravnim propisima Republike Srbije pripadnicima Vojske RS dozvoljeno sindikalno organizovanje i okupljanje. Stoga se pitamo otkud to da se neki zvaničnici i kvazi-stručnjaci sada čude, pa su prosto i uvređeni, što ste najavili protestni skup i sada tvrde da želite da rušite premijera Vučića.

Zanemaruju kritičari, pri tome, realne činjenice zbog kojih ste i bili prinuđeni da preduzmete planirane korake. Pripadnici vojske loše žive. Pripadnici vojske imaju sramno male plate! Zastavnik sa 39 godina staža ima jedva nešto malo više od 40.000 dinara plate! Vojnici po ugovoru često imaju manje plate od čistačica u javnim preduzećima!  Jedva da je malo bolja situacija u policiji!

Država mora da shvati da, ako su vojska i policija najvažnije institucije suvereniteta i garanti njene bezbednosti, onda vojska i policija moraju da imaju prioritet u materijalnom vrednovanju. Mnoge druge države imaju ekonomskih problema ali vojsku i policiju nisu doveli na rub opstanka!

Sindikalni pozdrav,

Predsednik SSP
Lazar Ranitović

podrska-vojnom-sindikatu-0012

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.