Kragujevac, 06.12.2018.godine – Trenutno važeći Poseban kolektivni ugovor za policijske službenike ističe 07.03.2019. godine. Uskoro možemo očekivati početak pregovora izrade novog PKU poslodavca sa reprezentativnim sindikatima. S tim u vezi, a kako bi stvorili povoljnije uslove u pravima i obavezama policijskih službenika, delegati Skupštine Sindikata srpske policije na redovnoj sednici usvojili su Deklaraciju o zaštiti prava na kolektivno pregovaranje.

Usvojenom Deklaracijom, Glavni odbor Sindikata srpske policije će najkasnije do 31.12.2018. godine pokrenuti inicijativu za izradu predloga Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike i on će biti prezentovan članstvu SSP i svim zaposlenima u Ministarstvu, organizujući javne rasprave i tribine, a sve u cilju potpune  informisanosti  i unapređenju pregovaračke svesti.

Takođe, Glavni odbor Sindikata srpske policije preduzeće sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj sindikat bio uključen u radna tela koja će se baviti izradom novog PKU.

OSNOVNI ZAHTEVI SINDIKATA SRPSKE POLICIJE, KOJI MORAJU BITI IMPLEMENTIRANI U PKU ZA POLICIJSKE SLUŽBENIKE SU  :

– veća cena noćnog rada,
– veća cena rada za dane državnog i verskog praznika,
dodatno plaćen rad nedeljom;
– veća dnevnicaza angažovanjeInterventnih jedinica policije (IJP), jednako plaćenu sa dnevnicom pripadnika Vojske R. Srbije;
– veći iznos novogodišnje poklon-čestitke za decu zaposlenih;
–jedan slobodan vikend u toku meseca;
– korišćenje dela godišnjeg odmora u vreme dečijih raspusta;
– plaćeno odsustvo u slučaju upotrebe sredstava prinude;

Više o svemu ovome ,možete pročitati u Deklaraciji o zaštiti prava na kolektivno pregovaranje:

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.