Ivanjica, 18.01.2017. godine, –  Pod sloganom “Naše malo nekome znači mnogo”,  u vremenu od 09-15 časova, u organizaciji Crvenog krsta Ivanjica, Zavoda za transfuziju krvi Čačak i Sindikata srpske policije, održana je druga po redu akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Policijske stanice Ivanjica.

Pomenuta akcija je propraćena od strane lokalnih medija. Sindikat srpske policije je pokušao da ostvari saradnju sa “Telekom Srbija”, radi pospešivanja akcije dobrovoljnog davanja krvi, ali zbog loših vremenskih uslova i epidemije gripa to za ovaj termin nije bilo moguće, ali ta saradnja će svakako biti uspostavljena prilikom održavanja sledeće akcije.

Što se tiče ove akcije, njoj se odazvalo 28 davalaca, od kojih je dvadeset troje dalo krv, dok je njih pet odbijeno posle lekarskog pregleda. Organizatori ove akcije su, zbog pomenutih loših vremenskih uslova zbog kojih je proglašena vanredna situacija u našem gradu i zbog epidemije gripa, više nego zadovoljni odzivom, posebno što je januar mesec, mesec kada su potrebe za jedinicama krvi velike.

Sindikat srpske policije ovim putem želi da pokaže svim građanima da uvek mogu računati na pomoć policijskih službenika, bez obzira da li se radi o akciji dobrovoljnog davanja krvi ili bilo kojoj drugoj pomoći. Član glavnog odbora SSP i predsednik RC Čačak, Darko Ocokoljić, najavio je da će sa Crvenim krstom Ivanjica organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi i u septembru mesecu tekuće godine za zaposlene u PS Ivanjica, kao i za zainteresovane građane opštine Ivanjica, a sve u cilju popune rezervi jedinica krvi u Zavodu za transfuziju krvi Čačak.

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.