Upravni sud odeljenja u Nišu doneo je presudu 22.07.2016 godine Broj: II-2 U. 15914/15 kojom je, uvažavajući tužbeni zahtev pripadnika MUP-a R.Srbije sa teritorije AP KiM, poništio Rešenje Žalbene komisije Vlade Republike Srbije broj 118-00-00008/2015-01 od 25.05.2015. godine o penzionisanju  pripadnika MUP-a R.Srbije sa teritorije AP KiM.

Očekujemo da će Žalbena komisija Vlade Republike Srbije ovog puta uvažiti presudu Upravnog suda odeljenja u Nišu i vratiti navedene radnike u radni odnosu u MUP-u R.Srbije.

Ovo znači da bivši radnici MUP-a Srbije sa KiM moraju biti vraćeni u radni odnos sve dok se ne donese novo, konačno rešenje o njihovom statusu.Tužba na rešenje Žalbene komisije Vlade Republike Srbije inače je Upravnom sudu uložena po drugi put,jer je Žalbena komisije po prvoj presudi Upravnog suda iz 2015 godine kada joj je naloženo da ispravi neopravdano penzionisanje radnika MUP- a sa KiM-a bukvalno prekopirala svoje prvostepeno rešenje o penzionisanju radnika MUP-a sa KiM-a,tako da je ovom presudom Upravni sud potvrdio samo svoju presudu iz 2015 godine i presudu u korist bivših radnika MUP-a R.Srbije, s tim što sada Žalbena komisije Vlade Republike Srbije ne bi trebalo da ima više argumenta da osporava povraćaj u radni odnos radnika MUP-a R.Srbije koji su posle stupanja na snagu Briselskog sporazuma prevremeno penzinisani.

Podsećanja radi, više od 1200 policajca i radnika MUP-a na Kosovu i Metohiji je penzionisano 2013. godine Uredbom Vlade Srbije, a nakon Briselskog sporazuma o bezbednosnim strukturama.

Služba za informisanje SSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.