Skip to main content

Апел грађанима: Помажите комшијама!


Синдикат српске полиције (ССП) апелује на грађане Србије да у време проглашене ванредне ситуације максимално помажу и брину о својим комшијама, пријатељима и ближњима.

Припадници Сектора за ванредне ситуације и полиције данима су ангажовани на помоћи, спасавању и проналаску несталих лица. Многи ватрогасци-спасиоци и полицајци не спавају данима, раде прековремена у свим временским условима. И ако им униформа и опрема није адекватна за ове временске услове, и ако им је здравље  озбиљно нарушено, ти људи чине надљудске напоре да дођу до свих грађана којима је помоћ потребна. То ће и убудуће чинити јер људски живот нема цену!
У овој ситуацији када су многи животи и здравље грађана угрожени, сви се морамо понашати одговорно и бринути једни о другима. На жалост неки грађани, не схватају озбиљност ситуације и не понашају се одговорно и примерено.
Постоје случајеви да по доласку спасиоца грађани не желе да напуштају своје домове, неки одлазе од својих кућа, не враћају се данима а своје комшије или рођаке не обавештавају. Наше људство се ангажује за трагање за тим људима за које се касније испостави да су безбедни негде код пријатеља или рођака. Неки грађани позивају ватрогасце-спасиоце за скидање леденица и сл. У оваквим случајевима троше се технички ресурси, погонско гориво, а већ уморно људство беспотребно замара.
Управо због тога, апелујемо на грађане да помажу једни другима и да тек у нужди,  и за примерене ситуације позивају полицију и ватрогасце-спасиоце.
Број: 18и/012
Београд, 08.02.2012.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ