Skip to main content

Да ли Вељовић штрајком полиције дрма Дачића?


Како тврде поједине вође полицијских синдикалних организација за Гласачкукутију, последњи штрајк полиције имао је искључиво политичке мотиве, а радници МУП-а изманипулисани су и искоришћени у партијском препуцавању директора Полиције Милорада Вељовића и министра унутрашњих послова Ивице Дачића.
Ко манипулише полицијом?
Према наводима наших саговорника, између кабинета Дачића и Вељовића већ дуже време постоји јасна нетрпељивост, а последњи протест организован је иако је било јасно да су захтеви нереални и тешко оствариви. Док већина синдикалних лидера није желело именом и презименом да стане иза ових оптужби, Ненад Љубишић, председник синдикалне групе Нови Сад Синдиката српске полиције, који није активно учествовао у  недавном штрајку, тврди „да таква опција уопште није искључена“.
-Не могу да оптужујем без конкретних доказа, али је чињеница да се полиција и мука радника све више користи у сврхе предизборног маркетинга. Чудно је да је овај протест одржан пред крај календарске године, када је свима било јасно да се ништа не може постићи. Чудно је да је протест у Београду био на дан када се већа о буџету и када у згради Владе осим секретара и шефа обезбеђења није било никога – истиче Љубишић за наш портал и додаје да се због варница између Демократске странке и Социјалистичке партије Србије „ломе преко леђа полиције“.
-Праве манипулације могу се очекивати тек када се захухта изборна кампања. Ми ћемо се трудити да будемо ван нечистих игара и политике, без обзира да ли се сукобављају ДС и СПС, њихови експонентни на функцијама, било да су у сукобу Вељовић и Дачић или неко пети. Нека свако ради своје, ми ћемо бринути о интересу полиције, они нека брину о сакупљању гласова, али нека нас не уплићу у то – децидан је Љубишић.
Томислав Ловрековић
Изворни чланак


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ