Skip to main content

Есад Џуџевић назива полицајце "Милошевићевим батинашима"


Посланик Бошњачке листе за европски Санџак, господина Есад Џуџевића, изјавио је јуче да ће учествовати у раду парламента јер је добио уверавања да ће се у разумном року решити проблеми који се тичу положаја Бошњака, односно да је од државног врха добио уверавања да ће бити „пречишћено“ стање у Полицијској управи у Новом Пазару.
Бошњачке листе предходно је тражила да се изврши смена свих челних људи у полицијским управама и станицама у санџачким општинама и граду Нови Пазар, начелника Драгана Терзића, као и да се разреше са дужности свих запослени у полицији у Рашкој области, због наводног кршења људских права.
Позадина читавог случаја је привођење групе младића ради утврђивања идентитета, у Новом Пазару, када је приведен и син министра Сулејмана Угљанина, који је такође затражио смену начелника Терзића, свих старешина и одлазак свих полицајаца из „Милошевићевог“ режима.
С тим у вези, Синдикат српске полиције сматра да је свака политичка трговина са Народним посланицима или политичким партијама које за циљ имају мешање у стручност, кадровску политику и покушај политизације полиције недопустива и веома опасна!  Смена или премештај ма ког полицијског службеника мора бити поткрепљена чињеницама и резултатима рада а не политичком вољом или жељом политичких моћника да на улици не гледају српске полицајце.
Посебно забрињава реторика Народног посланика Есад Џуџевића који у својој изјави медијима полицију назива „Милошевићеви батинаши“ и наводи да они још увек раде у полицијским станицама у градовима Рашке области.
Оваква реторика и вређање полицајаца називајући их батинашима, довољно говори о тензији коју подижу поједини политичари из Рашке области. Полицајци и старешине због оваквих претњи и вређања осећају се угроженим, незаштићеним или средством политиче трговине врха државе, те исте државе коју полицајци представљају.
Синдикат Српске полиције најоштрије протестује и осуђује мешање политичара у стручан рад полиције а посебно због вређања и називања полицајаца „Слобиним батинашима“ – ако је већ таква лична перцепција и доживљај господина Џуџевића о полицији, такве ствари као одговорни представник народа треба да задржи за себе лично, а не да их износи у јавности.
Сматрамо да ако постоји било каква лична одговорност начелника, старешине, или полицајаца то се мора утврдити и поткрепити доказима а одговорна лица казнити. Док заговарање колективног кажњавања, смене и измештање полиције из Рашке области је сасвим нерационална и друштвено опасна.
Број: 43и /011
Београд, 23.11.2011.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ