Skip to main content

За Полицијаду Ивица послао торту а Милорад извињење!


Поштовани пријатељи, шесте спортске игре радника Министарства унутрашњих послова Републике Србије „Полицијаду 2013.“ отворио је председник Народне скупштине др Небојша Стефановић, 13.09.2013.године. Колико смо „омиљени“ у Министарству види се и по томе да господина Стефановића нико од блиских сарадника премијера и министра Дачића није дочекао. Уместо присуства нашег драгог министа, помоћника министа или директора полиције, добили смо коверaт, односно допис са којим желимо да вас упознамо:

-*-

Даме и господо, другови и другарице,чланице и чланови Синдиката српске полиције!

Заиста ми је тешко да пронађем праве речи којима бих описао своје разочарење што због неодложних државних обавеза нисам био у могућности да се одазовем вашем позиву и да својим присуством и гласом увеличам VI Полицијаду ССП. Још ми је жалије што је свечана, слављеничка торта коју сам наручио специјално за ову прилику и за вас драга моја полицијо, немарношћу некога из мог Кабинета, уместо на Златибору завршила код секретарице уредника у дневном листу „АЛО“ и због тога вам се посебно извињавам!

Посебно се извињавам мојој послушној новинарки Цеци-Воци што торту лично није примила, али торта и није била намењена њој или листу „Ало“ већ Синдикату српске полиције! И да се зна, нисам ја крив што су моји неспособни сарадници направили збрку и уместо да пошаљу Цеца-Воци коверат, њој послали торту а Синдикату коверат. Ето и сада, због забуне неко може да помисли да Цеца-Воца и „Ало“ раде за мене и моје интересе. Што у опште није тачно, веровали ви мени или не (хи, хи, хи)!

Оно што ме заиста радује јесте чињеница да се на VI Полицијади ССП, како сам обавештен, окупило преко 1000 припадника МУП Републике Србије. Добро је познато да је спортска манифестација која већ годинама уназад окупља највећи број полицијских службеника – највећи београдски, односно српски фудбалски дерби, али је његов примат захваљујући вама озбиљно угрожен и на томе вам морам честитати. Непотребно је да овде напомињем да се и разлози окупљања полицајаца на ове две манифестације значајно разликују, наравно, предност је на вашој страни.

Снага Синдиката српске полиције лежи у његовом чланству и његовом руководству који су се (и једни и други, без изузетка) усмерили на побољшање положаја свих запослених, а што је немогуће постићи без решавања рак-ране нашег друштва, а то су криминал и корупција, пре свега у нашим сопственим редовима. Синдикат српске полиције ће у тим својим настојањима имати сву моју подршку, као и мог Кабинета, и ја вам могу рећи да ћете у том послу у нама увек имати поузданог партнера. Сви сте ви довољно паметни, па нема потребе да вам о томе ја овде нешто посебно причам, сведоци сте онога што ових дана пише дневна штампа, да у борби против криминала и корупције у МУП Републике Србије неће бити привилегованих и заштићених, тако да неће бити чудно уколико врло ускоро буду процесуирани садашњи и бивши високи руководиоци у Министарству и Полицији, укључујући и неке бивше шефове кабинета. Није искључено да ће се испитати и оправданост доделе неких генералских чинова у блиској прошлости с обзиром на неке гласине да су поједини генерали повезани са организованим криминалним структурама. То је само почетак нашег организованог супротстављања овој пошасти. Синдикат српске полиције је имао велику улогу у покретању неких тема које су заинтересовале и нашу свеколику јавност и то му нико не може одузети.

Синдикате, брате, милицијо моја! У овом послу можемо успети само заједничким и синхронизованим напорима. За здраво друштво потребна је и здрава полиција. Зато вас нико више неће смети да трује! Ни бактериолошки неисправном водом, ни покушајима дезавуисања пласирањем афера преко плаћених новинара у штампаним и електронским медијима, нити на било који други начин. Томе се мора стати на крај!!!

Милицијо, драга моја! Ја знам да ви мене волите, ВОЛИМ И ЈА ВАС!!!

Срдачан поздрав.

Ваш министар.

Напомена: Овај текст није послат из Кабинета министра или од  министра! Њега Полицијада са више од 1.000 учесника није интересовала и није се удостојио да се захвали на позиву или да којим случајем пошаље торту. Међутим, торту је заиста послао у редакцију листа „Ало“ као знак пажње и захваности због њиховог јубилеја који је прослављан 12.09.2013. год. дан раније од полицијаде. Тај гест министра јасно показује у каквим је односима са редакцијом овог дбевног листа!

Овај други текст  послао је директор полиције Милорад Вељовић, јесте да је без торте, али није нас заборавио!

-*-

СИНДИКАТ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ
Председник, господин Глишо Видовић

 

Поштовани господине Видовићу,

Користим ову прилику да Вам се захвалим на позиву који сте ми упутили поводом одржавања традиционалне полицијаде „Златибор 2013.“ и обавестим да због неодложних службених обавеза нисам у могућности да се одазовем овом позиву.

Имајући у виду да Синдикат српске полиције, по шести пут, традиционално организује спортске игре радника Минисгарства унутрашњих послова, довољан је доказ да овај вид окупљања додатно утиче на развијање колегијалних односа и очување колективног духа међу запосленима.

С обзиром на велики број учесника, уверен сам да ће спортска такмичења и дружење значајно утицати на размену корисних искустава и професионалне праксе, као предуслове за добро функционисање полицијске службе.

Очекујем да ћемо и у наредном периоду имати успешну и коректну сарадњу у циљу боље заштите и остваривања права запослених.

С поштовањем,

Директор полиције
Генерал полиције
Милорад Вељовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ