Skip to main content

Из ванредне ситуације и хладне Србије, командант одлетео у топлу Аустралију!


Синдикат српске полиције (ССП) најоштрије осуђује одлазак Ивице Дачића у радну посету Аустралији.
Сматрамо да као командант Републичког штаба за ванредне ситуације и министар Унутрашњих послова није смео да напусти земљу услед проглашене ванредне ситуације.

Његово место као команданта и министра је да руководи и координира између свих државних органа који се баве спасавањем, заштитом и пружањем помоћи становништву. Посета је морала бити отказана, нема нити сме бити пречих ствари од заштите сопственог становништва у време тешке елементарне непогоде која је задесила Србију. Посебно у време када нам прети опсност од нових жртава смрзавања, енергетског колапса или могуће поплаве!
Потписивање споразума о полицијској сарадњи је могло бити одложено, односно споразум је могао потписати и државни секретар или друго овлашћено лице. У најбољем случају и најјефтинија опција је могла бити потписивање споразума у форми  размене дипломатске поште, што је пракса и није непознато.
Уместо рационализације и штедње, паре се троше на одлазак бројне делегације, авионске карте, хотеле и дневнице.
Припадници полиције, ватрогасци-спасиоци и остала лица ангажована у спасавању становништва немају адекватну униформу, опрему и обућу и надљудским снагама се боре да помогну становништву. Недостатак опреме и униформе, компензује се чврстом вољом и великом хуманошћу спасиоца. Многи од њих су на ивици снаге и болести али свесни да нема ко да их замени, да се ради о животу и смрти и да је становништву  неопходна помоћ.
И уместо да се се обезбеде топле униформе, рукавице, капе, обућа и опрема, паре се троше на одласке у иностранство у сред ванредне ситуације!
Број: 19и/012
Београд, 12.02.2012.год.

Фото: Курир веб сајт


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ