Skip to main content

Инсајдер: Инспектор Радевић склоњен јер је открио истину!


Екипа „Инсајдер“ је у тексту „Ко је скратио списак осумњичених„ од 22.12.2011.године, објављеног на веб сајту Б92, изнела податак да је полицајац Зоран Радевић радник Управе криминалистичке полиције распоређен на друге послове, по сазнању медија о службеној белешци у којој је наведено да је на инсистирање тужиоца Миљка Радисављевић и његове заменице, највећи број особа изостављен из кривичне пријаве о вакцинама против “Свињског грипа”. Постојање те службене белешке, потврдио је и министар Ивица Дачић.

“Постојање службене белешке и чињеница да је колега Зоран Радевић, стручно и поштено радио свој посао, а да је уместо награде и похвале распоређен на друго радно место, само говори у прилог чињеници да је у врху МУП завладала спрега корупције и криминала.” – Истиче Глишо Видовић председник синдиката.
Стручан и професионалан рад полицајаца уместо награде бива тихо осујећен, трајним прераспоређивањем на друго радно место чувеним чланом закона о полицији под изговором “због потреба службе”. Колега Зоран Радовић није распоређен на друго радно место зато што су потребе службе такве да је неопходан на том другом радном месту, већ као пример шта ће се десити онима који се не повинују моћницима и не слушају наредбе из врха.
На жалост, много је таквих и сличних случајева у полицији!  Полицајци попут Радевића неправедно осуђени, суочавају се на тихи бојкот од својих колега и околине и преживљавају стравичне психичке и моралне трауме јер не могу да се изборе са корупцијом, полтронством и послушништвом у полицији. Као последица стреса, многи полицајци обољевају од тешких болести, неки напуштају МУП, док многи понижени уместо да буду поноси на свој рад, извршавају самоубиства јер не могу да се изборе са неправдом и осећајем понижености.
Синдикат српске полиције захтева од врха МУП и Унутрашње контроле да испита читав случај и јавно обелодани предметну службену белешку, а колегу Зорана Радевића врати на своје радно место како би наставио свој стручан и професионалан рад у борби против корупције и криминала.

Извор са Б92:
Ко је скратио списак осумњичених
Дачић потврдио сазнања инсајдера

Број: 63и /011
Београд, 24.12.2011.год.