Skip to main content

Инспектори СУК контролисали рад Синдиката српске полиције


Централну канцеларију синдиката српске полиције у Ужицу, јуче 18.јануара 2012.године, посетила су три припадника Сектора унутрашње контроле која су по налогу ОЈТ из Ужица извршила финансијску контролу рада синдиката за период од јануара до септембара 2011.године.
Председник синдиката Глишо Видовић, омогућио је инспекторима увид у сву тражену документацију и у својству грађана дао је писмену изјаву на наводе из анонимне представке. Видовић је негирао све наводе анонимне пријаве и своје наводе поткрепио материјалним доказима.

Глишо Видовић истиче: „ У свом досадашњем раду, као председник ССП није било битних примедби од стране било ког органа синдиката. Сматрам да је анонимна пријава потиче од активиста ССП против којих сам поднео кривичне пријаве надлежном тужилаштву због основане сумње да су извршили кривично дело Злоупотребе службеног положаја током мандата у синдикату.
Напомињем да сви активисти и руководство овог синдиката раде потпуно волонтерски, а за свој рад и активизам не добијају никакве новчане накнаде, чак ни дневнице за путовања по Србији.
Анонимна пријава је део прљаве кампање која се водила против мене као ранијег кандидата за председника ССП пре одржавања Изборне скупштине и оних људи који желе да укаљају тешко стечени углед овог синдиката међу радницима Министарства.
Наш синдикат броји око 5.000 људи а овакви покушаји рушења угледа синдиката, усмерени су и на покушај дестабилизације, посебно пред преиспитивање репрезентативности која ускоро предстоји. – истиче Видовић“
Рад и контрола инспектора из Сектора протекла је професионално и коректно, и без примедби на вођење књиговодства након чега су у 15,20 часова напустили просторије синдиката.
Број: 3и/012
Београд, 19.01.2011.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ