Skip to main content

И на мразу, без адекватне униформе и опреме спасавају утопљенике!


Синдикат српске полиције (ССП) упутио је искрене честитке полицајцима Ненаду Здравковићу и Срђану Дојчиновићу који су из ледене Саве успели да спасу девојку која је покушала самоубиство скоком са Бранковог моста у Београду.

И овог пута хумани и храбри полицајци Полицијске испоставе за безбедност на рекама у Београду, не штедећи своје здравље и животе муњевитом акцијом успели су да спасу још један људски живот.
Ова полицијска јединица једна од нај хуманијих у Београду и веома често спасава утопљенике а то је непроценљиво!  Међутим и ако је људски живот непроценљив, Министарство унутрашњих послова још увек није решило проблеме са којима се полицајци сусрећу, правдајући се недостатком новца.
Чамац са којим се врши спасавање утопљенике нема кабину, и на њему је практично неиздржљиво радити у зимским условима!
Замислите какав је субјективни осећај полицајаца на чамцу без кабине по овој цичи зими, када су дневне температуре испод -10, а ноћне још много ниже, када је човек сигурно умире после 5 минута боравка у залеђеној реци, међутим полицајцима то није сметало, јер живот нема цену!  А колика је цена здрвља и живота тих полицајаца, који треба да спасу и неке друге, наредне?
И док се наши руководиоци из врха Министарства возе у скупим и луксузним аутомобилима, путују свуда по свету специјалним летовима и авионима, седе у топлим канцеларијама угађајући себи и људима из свог окружења. Стиче се утисак да на ове хумане људе нико не мисли. Пара за њих нема, јер далеко од очију далеко од срца!
Синдикат српске полиције више пута до сада, слао је дописе у Кабинет министра и Дирекцију полиције, два пута до сада одржали смо састанке на ову тему у Дирекцији полиције,  али од летошњег обећања ништа се није променило. Полицајци и даље патролирају у чамцу без кабине, носе униформу и опрему која није прилагођена раду на чамцима, немају курсеве из пружања прве помоћи, немају обуку из гађања ватреним оружјем са чамаца и др.
Вас представнике медија, молимо да својим извештавањем и указивањем на ове проблеме са којима се сусрећу ови хумани полицајци, помогнете у решавању, јер очигледно без притиска медија ове проблеме нећемо решити. А морали би, јер ако нико други ти полицајци су то заслужили.
Број: 15и/012
Београд, 05.02.2012.год.
Линк ка повезаном тексту из Вечерњих новости:
„Покушала да се убије скоком у Саву“ 

Фото: веб сајт Вечерње новости


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ