Skip to main content

Ко је крив за гужве на шалтерима полиције у Новом Саду?


Поводом изјаве вршиоца дужности начелника новосадске полиције Стевана Крстића,  да су гужве на шалтерима полицијских станица у Новом Саду последица штрајка полиције, Синдикат српске полиције

 САОПШТАВА:

Синдикат српске полиције сматра да је изјава заменика начелника ПУ Нови Сад, Стевана Крстића неспретан покушај оправдања пред грађанима и медијима због такве организације рада која за последицу има велике гужве и колоне грађана испред полицијских станица, а самим тим и велико незадовољство и бес грађана.
Уместо пребацивања одговорности на полицију и штрајк, сматрамо да би корисније било да се посао боље организује и да новосадска полиција осигура Јавни ред и мир у редовима испред шалтера и у редовима.
Изјаве које оптужују полицију да је штрајком крива за редове и гужве, могу да допринесу појачању гнева грађана према полицији и стварању све већег не поверења или анимозитета према полицији.
Уместо оптужби на полицију од господина Стевана Крстића тражимо да предузме све службене мере и радње, да се испитају наводи грађана и медија о „бизнису препродаје бројева“ између агенција за регистрацију возила и појединих полицијских службеника и да се јавност обавести о томе. Ако постоје елементи корупције или кривичног дела да се таква лица процесуирају и приведу правди.

Напомињемо да је претходно организовани штрајк радника Министарства унутрашњих послова, од стране Независног синдиката полиције био спроведен на читавој територији Србије и да проблема са гужвама испред шалтера у другим градовима нема!
Овакви проблеми евидентни су једино у Полицијској управи Нови Сад, поставља се логично питање како то да је штрајк крив само за гужве у Новом Саду, док таквих проблема у другим местима Србије нема?
Број: 1и /012
Београд, 13.01.2011.год.
Повезани текстови:
1. Blic: Новосадске агенције за регистрацију возила ангажују батинаше
2. РТВ: Начелник: Гужве последица штрајка полиције