Skip to main content

Ни карневал не може да се организује без интервенције полиције


Врњачка бања, 21.07.2018. године – завршница манифестације „Врњачки Карневал“, није могла да протекне без инцидената и интервенције полицијских службеника ПУ Краљево.

Док се велика колона људи кретала бањском  Променадом, полицијски службеници В.Н. и М.Ј. уочили су да се са стране, кроз масу људи креће мушко лице крупније конституције и да у руци носи нож, мало прикривен. Брзом интервенцијом лице је савладано, везано и изведено из масе на безбедну локацију. Приликом интервенције лице је констатно пружало активни отпор, вређало и псовало полицијске службенике, називајући их погрдним именима и упорно понављало “Идите на Kосово, па тамо демострирајте силу’’.

Полицијски службеници су поступили веома професионално, при чему је избегнута трагедија, јер се радило  о психички болесној особи Љ.В. из Београда која је већ полицији позната као починиоц истог дела и код ког је забележено 2,30 промила алкохола у крви.

По први пут ове године на обезбеђењу је ангажован састав Интерветне јединице полиције, што се показало као позитивна одлука новопостављеног начелника ПУ Краљево, Жељка Рајковића.

Питамо се, да ли ће овакви и слични инциденти попримити маха, као у великим европским градовима, где страдају недужни грађани?

Служба за информисање ССП
Милан Стаменковић