Врњачка бања, 21.07.2018. године – завршница манифестације „Врњачки Карневал“, није могла да протекне без инцидената и интервенције полицијских службеника ПУ Краљево.

Док се велика колона људи кретала бањском  Променадом, полицијски службеници В.Н. и М.Ј. уочили су да се са стране, кроз масу људи креће мушко лице крупније конституције и да у руци носи нож, мало прикривен. Брзом интервенцијом лице је савладано, везано и изведено из масе на безбедну локацију. Приликом интервенције лице је констатно пружало активни отпор, вређало и псовало полицијске службенике, називајући их погрдним именима и упорно понављало “Идите на Kосово, па тамо демострирајте силу’’.

Полицијски службеници су поступили веома професионално, при чему је избегнута трагедија, јер се радило  о психички болесној особи Љ.В. из Београда која је већ полицији позната као починиоц истог дела и код ког је забележено 2,30 промила алкохола у крви.

По први пут ове године на обезбеђењу је ангажован састав Интерветне јединице полиције, што се показало као позитивна одлука новопостављеног начелника ПУ Краљево, Жељка Рајковића.

Питамо се, да ли ће овакви и слични инциденти попримити маха, као у великим европским градовима, где страдају недужни грађани?

Служба за информисање ССП
Милан Стаменковић

Comments

  1. Dobra bezbednosna procena, maksimalna posvećenost policijskih službenika prilikom obezbeđenja skupa, pravovremena intervencija, dale su pravi rezultat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *