Skip to main content

Одржан први меморијални турнир „Јужнобанатски хероји“


Први меморијални турнир у малом фудбалу   под називом „Јужнобанатски хероји“ одржан је 23. фебруар 2013. године у Панчеву у организацији Синдиката српске полиције СГ Панчево. На отварању турнира први се обратио домаћин Небојша Ристић, председник Скупштине регионалног Центра Панчево. Госте је поздравио заменик градоначелника Панчева Саша Павлов а Владимир Божовић државни секретар у МУП прогласио је турнир отвореним.

После отварања турнира Глишо Видовић председник ССП, државни секретар у МУП-у Србије Владимир Божовић, заменик директора полиције Бранислав Митровић, начелник Полицијске управе Панчева Звездан Радојковић, представници Синдиката српске полиције, као и заменик градоначелника Панчева Саша Павлов и шеф кабинета градоначелника Саша Влаховић, на Новом гробљу у Панчеву, положили су венце на споменике погинулим припадницима полиције. Први меморијални турнир под називом „Јужнобанатски хероји“.

Синдикат српске полиције организовао је у част петорице полицајаца из Панчева, Ковина и Вршца који су изгубили животе на Косову, од стране албанских тероритста 1998. године: Мирославу Вујковићу, Горану Радојчићу, Драгољубу Шуковићу, Петру Рајковићу и Жељку Кирхнеру.

– Ове године се навршава 15 година како су настрадали. Како их не бисмо заборавили, од ове године па наредних година организоваћемо овај турнир. Нама који смо и сами били учесници, а долазе већ нове млађе генерације, сматрамо да је јако битно да се не забораве људи који су дали животе за одбрану своје земље, рекао је Небојша Ристић, председник Скупштине регионалног Центра Панчево.

Турнир је свечано отворио државни секретар у Министарству унутрашњих послова Владимир Божовић, уз обећање да ће ускоро бити основан меморијални центар у част херојима.

– Бојим се да се до сада ни МУП ни држава Србија нису сећали на адекватан и прави начин ових хероја, људи који нису штедели свој живот у одбрани слободе, Устава, части и достојанства српскога народа и српске државе. На нама је да то исправимо. Ја сам већ поднео предлог министру и премијеру, који га је прихватио, да се отпочне са пројектом меморијалног центра свим погунилим припадницама МУП-а Србије, месту на којем ће се поставити све службене, златне, живот-значке сваког полицајца који је изгубио живот на дужности, рекао је приликом отварања Меморијалног турнира Владимир Божовић, државни секретар у МУП-у Србије.

По завршетку турнира, проглашени су победници и то:

  • Треће место освојио је фудбалски клуб СГ Панчево;
  • Друго место освојио је фудбалски клуб СГ Нови Београд;
  • Прво место освојио је фудбалски клуб СГ Пожаревац.
  • Најбољи голман турнира је Спасоје Лазовић СГ Нови Београд.
  • Најбољи играч турнира је Драган Радивојевић СГ Пожаревац.

По проглашењу победника и уручењу награда, колеге су вече провели уз дружење.

Важно је истаћи да турнир није финансиран од чланарине већ од стране покровитеља где се истиче Општине Панчево која је дала највећа финансијска средства.  Учесници односно играчи екипа плаћали су котизацију 1.000 динара по члану.

Фотографије са отварања турнира можете погледати ОВДЕ

Фотографије са обиласка гробова погледајте ОВДЕ

Фотографије са такмичења у малом фудбалу погледајте ОВДЕ

Фотографије проглашење победника турнира погледајте ОВДЕ

Фотографије са вечере и дружење погледајте ОВДЕ


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ