Skip to main content

Одржан 19. меморијални турнир у малом фудбалу „Жељко Симић“ у Ужицу


Ужице, 25. април 2014. године, – Одржан је 19. DSCN7043меморијални турнир у малом фудбалу „Жељко Симић“, који Синдикат српске полиције традиционално организује у част и сећање на трагично настрадалог колегу који је херојски изгубио живот у вршењу службе. ССП уз дружење и спорт чува успомену и сећање на нашег хероја Жељка Симића као и на остале, одликоване и неодликоване погинуле хероје, који су живот дали са своју земљу и свој народ.

На турниру је учествовало 13 екипа ( Управа полиције, СГ Ариље, СГ Чачак, СГ Лесковац, СГ Панчево, Симићи, СГ Нови Пазар, УСП Београд, СГ ВСЈ Ужице, СГ Рашка, СГ Вождовац, СГ Ужице и СПИ Нови Пазар) са око 120 учесника радника Министарства унутрашњих послова, у највећем броју чланова ССП али такође и чланова других синдиката.

На почетку турнира госте и учеснике је поздравио председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић који се захвалио онима који су нашли воље и времена да својим присуством одају почаст трагично настрадалом колеги који свима нама треба да служи као светионик.  На отварање меморијалног турнира дошли су представник града Ужице господин Радован Ристовић, саветник Директора полиције Зоран Голубовић, начелница ПУ Ужице госпођа Драгица Јевтовић, заменик начелника ПУ Ужице Зоран Прљевић, начелник ОКП Ужице Миливоје Ристовић, начелник Одељења полиције у Ужицу Предраг Дивац, заменик начелника Одељења саобраћајне полиције у Ужицу г-дин Дарко Драговић и Сретен Скоковић капетан полиције у пензији.

Након читања биографије Жељка Симића, присутнима се пригодним говором обратио господин Радован Ристовић и турнир прогласио отвореним.

Око 10,00 часова делегација Синдиката заједно са званицама је положила венац испред спомен плоче нашег хероја!

Турнир је завршен у 16,00 часова, а у финалу су се састале екипе Симићи и СГ Рашка, где је победничка екипа Симићи са убедљивим резултатом 5:0 освојила прво место.

Коначни пласман екипа је био следећи: 1. место екипа Симићи; 2. место екипа Синдикална група Рашка; 3. место екипа Синдикална група Ариље; 4. место екипа Синдикална група Ужице. А међу награђенима нашли су се и: – најбољи голман Бобан Дробњак (СГ Рашка); – најбољи стрелац Филип Карадаревић (Симићи) са 7 погодака; – најбољи играч Миладин Пауновић (СГ Ариље); – најбољи судија на турниру Урош Шаренац. Уручене су и захвалнице за допринос организацији турнира Милораду Топаловићу (полиц.службеник ПИБЖ), Милијану Радовановићу  и др Александру Мољевићу.

Служба за информисање ССП Никола Иванковић

P1050855P1050657P1050600P1050649P1050550P1050545P1050521


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ