Skip to main content

Угрожена безбедност Дачићу и Драшковићу?!


Данас су неколико дневних листова и електронски медији објавили вест да је угрожена безбедност Ивице Дачића и Вука Драшковића, односно њихових породица.
Дневни лист „Ало“ тврди да је министру полиције Ивици Дачићу током протекле две недеље прећено од клана Дарка Шарића да ће му отети сина. С друге стране дневни лист „Вечерње новости“ наводи да је радник МУП са презименом Лазаревић одавао поверљиве податке о мерама надзора и праћења лица из Шарићевог клана, спроведених од полиције.
Протеклих недеља, после погибије полицајца на дужности, више полицијских службеника спречавано је у обављању редовних послова, или је повређено на дужности и ако је председник  Србије – Борис Тадић оценио да је Србија безбедна земља.
Чињеница је да су само ове године петорица полицајаца погинула а тројица рањена на дужности. Ако министри или политички лидери добија претње смрћу, или се прети њиховим породицама? Ако из врха МУП цуре оперативни подаци о прислушкиваним или праћеним осумњиченим лицима? Ако сваке недеље бивају повређени или нападнути полицајци, Синдикат Српске полиције поставља питање овом друштву и овај власти, и свима онима који се баве безбедношћу земље, колико су заиста безбедни и сигурни грађани, ако се министри, политичари и полицајци осећају небезбедно?
Синдикат српске полиције учиниће све да полицајци и поред велике небриге државе или челника МУП за полицију,  грађанима осигурају безбедност, не штедећи здравље и сопствене животе.
Грађанима поручујемо да само заједничким напорима и узајамним поверењем можемо учврстити везе и осигурати безбедност свих нас.
Од одговорних лица захтевамо да се утврди идентитет лица из Шарићевог клана која прете министру Дачићу и његовој породици, а посебно да се испита тачност навода да је Лазаревић из МУП одавао податке Шарићу, односно његовим срадницима.
Држава, мора бити јача од сваког облика криминала и мора учинити све како би се заштитили сви грађани без обзира на етничку, политичку или било коју другу припадност.
Број: 39и /011
Београд, 18.11.2011.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ