Skip to main content

Чланови ССП учествовали на првој небеској трци у Србији “Соколов пут”


001 Logo SP

У организацији Савеза екстремних спортова Србије, удружења „Freestyler“ и туристичке организације Ниша, одржана је 10.05.2014. године прва у Србији трка овакве врсте.  Небеска трка „Соколов пут“  једна је од најтежих једнодневних трка у нашој земљи. Одликује je велика висинска разлика од oko 1.500 метара од старта (Нишка Бања) до циља (планински врх Трем), стрми успони и прелепи видиковци дуж литица гребена Суве планине.

 

У овом по свему специфичном и јединственом такмичењу учешће су узели чланови Синдиката српске полиције – Марко Ранковић (члан Службе за спорт)  и председник СГ Лазаревац Никола Иванковић чиме су дали свој мали допринос у пропагирању и афирацији спортског начина живота.

Иaко је ово била прва трка, одзив учесника и масовност је били су на завидном нивоу. За  „Соколов пут“ пријавило се 207 такмичара, а међу њима су били тркачи и планинари из САД, Енглеске, Ирана, Хрватске, Македоније, Словеније и Бугарске.

Стаза трке “Соколов пут” у укупној дужини од 22 километра, са укупним висинским успоном од 2.169 метарa надморске висине, водила је од центра Нишке Бање преко врхова Мосор (984 мнв), Соколов  камен (1523 мнв), до Трема (1810 мнв) понегде суровим али прелепим крајоликом Суве планине.

С обзиром да изрека каже да слика говори више од хиљаду речи, слике ће вам рећи све што речи не могу дочарати…

 

Још додатних и корисних информација можете пронаћи и овде:

Фотографије организатора можете погледати ОВДЕ 

Фејсбук страна организатора: Соколов пут

 

Служба за информисање
Никола Иванковић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ