Skip to main content

Школе и вртићи не раде, а ко да нам чува децу?


Синдикат српске полиције (ССП) обратио се данас председнику Србије Борису Тадићу и председнику Владе Мирку Цветковићу са апелом да се заузму у решавању проблема који су проистекли одлуком државе да школе и предшколске установе не раде у време проглашеног ванредног стања у Србији.

Оваква одлука и поступак државе изазвао је велике проблеме у породицама где су оба супружника запослена у МУП, раде у истим сменама, или у сменама које се делимично преклапају. Слична ситуација је и са осталим радницима у Србији.
Многе од породица са децом живе саме и немају услова да им неко од родбине чува малу децу која су предшколског или школског узраста, а која се не могу чувати сама. Сличан проблем је и са самохраним родитељем који живи сам са дететом или децом.
Држава је морала да поведе рачуна о томе да ће одлуком да школске и предшколске установе не раде, многа деца остати у својим домовима, али сама. Многи родитељи деце раде у истим сменама и немају могућност да чувају децу, или да плате приватно чување деце. Стиче се утисак да нико од надлежних није рачунао на ове проблеме и да нико нема намеру да их решава док на су родитељи са малом децом у безизлазној ситуацији, наметнутом од стране државе!
Наш синдикат упутио је у петак хитан допис команданту републичког штаба за ванредне ситуације и министру Ивици Дачићу, на жалост он се тиме није бавио јер је напустио земљу и у време ванредне ситуације отишао у посету Аустралији. Захтевали смо да се овај проблем под хитно реши јер ће у противном, многи супружници морати да своју малолетну децу доведе на посао!
Број: 20и/012
Београд, 13.02.2012.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ