Skip to main content

Унапређен Драгиша Симић у чин генерала


генерал Драгиша Симић
генерал полиције Драгиша Симић

Министар Ивица Дачић унапредио је начелника Управе саобраћајне полиције, Драгишу Симића у чин генерала полиције након личног учешћа у акцији лишења слободе лица осумњичених за крађу слике Пола Сезана.
Синдикат српске полиције упутио је честитке генералу Симићу на унапређењу уз жељу да се поред борбе против криминала, више потруди и заложи за побољшање услова рада и личне опреме полицијских службеника који раде на пословима контроле и регулисања саобраћаја.

Од полицијских службеника распоређених на пословима контроле и регулисања саобраћаја тражи се да контролишу и заустављају возаче по ноћи, или лошој видљивости, а притом послодавац им није обезбедио неопходну опрему, батеријске лампе или сличне светлосне уређаје за заустављање и контролу саобраћаја.
Лепо је хвалити се пресретачима и мотоциклима који коштају по неколико десетина хиљада евра, међутим, шта је са основном полицијском опремом и уноформом која је неопходна за безбедан рад?
Ипак, кренимо прво од набавке најјефтиније и најбитније личне опреме полицајцаца уместо приоритетне куповине скупих аутомобила, мотоцикала или високотехнолошке опреме која кошта десетоструко више.
Надамо се да ће и ово унапређење генерала Симића резултирати и већим ауторитетом приликом набавке преко потребне опреме за полицајце на терену.
Јер постаји неко правило, док се не деси да неки полицајац страда на дужности, опрема се не набави, али тада је већ касно и прича о таквим проблемима је сувишна.
Број: 60и/012
Београд, 14.април 2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ