Skip to main content

Помоћићемо министру Дачићу да одабере начелнике ПУ Ниш и Нови Сад


Број:   60и /011
Београд, 19.12.2011.године

Синдикат српске полиције више пута до сада апеловао је на врх Министарства да изнађе решење и превазиђе несугласице око постављења начелника Полицијских управа у Нишу и Новом Саду. Да подсетимо, Министар Ивица  Дачић јуче се пожалио представницима медија како нико не жели да се кандидује за место начелника ПУ Ниш и Нови Сад.
Глишо Видовић – председник синдиката изјављује: „Сматрамо да је недопустиво и превише неозбиљно да две највеће полицијске управе две године буду без начелника. Проблем у врху МУП или државе не сме да се одрази на лоше стање у тим управама које су без начелника. Грађане не занимају унутрашњи проблеми у нашем Министарству већ решење проблема и постављење професионалаца који ће водити полицију у Нишу и Новом Саду.
Изјаву министра Дачића схватили смо као вапај за помоћ и с тога, решили смо да му помогнемо.
С обзиром да се начелници полицијских управа не бирају јавним конкурсом већ их министар лично поставља својим решењем, и да за две године то очито није успео јер није пронашао одговарајуће стручне кандидате. Синдикат српске полиције позива све заинтересоване полицијске службенике, као и грађане који испуњавају законске услове за рад у МУП и посебне услове за  обављање дужности начелника ПУ, да поднесу своје биографије и молбе за место начелника ПУ Ниш и Нови Сад.
Заинтересовани кандидати своје биографије и молбе треба што хитније да доставе Кабинету министра на адресу Булевар Михајла Пупина бр. 2, 11000 Београд са назнаком „Кандидат за начелника ПУ (град)“. Додатна питања у вези конкурисања и неопходне документације, заинтересовани могу поставити путем СМС на министрове бројеве телефона за контакт са грађанима 064/40-30-401 и 064/40-30-402, стручан одговор ће засигурно добити као и у другим случајевима.
Синдикат српске полиције сматра да у Србији има велики број заинтересованих полицијских службеника, старешина, правника и стручњака који су заинтересовани за та радна места и да је ово одличан начин да се изаберу најбољи. – истиче Видовић.“


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ