Skip to main content

700 НОВИХ ВОЗИЛА ЗА ПОЛИЦИЈУ!


Београд, 15.9.2017 – Од суботе 16.9.2017. године возни парк полицијских управа биће богатији за око 700 возила.

Наиме, сутра ће са почетком у 12.00 часова, испред Палате Србија, свечано бити извршена подела око 700 нових патролних возила марке „шкода“ тип „рапид“. Након тога ће она одмах бити стављена на располагање полицијским службеницима за обављање патролне делатности, а према већ утврђеним квотама расподеле. Свечаној подели присуствоваће министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и начелници полицијских управа.

ССП је у више наврата указивао на проблем недостатка службених возила, те да је тај недостатак у одређеним случајевима чак доводио у питање благовремено и правилно извршење службеног задатка. Слабе кочнице, напукле шоферке, зујање или лупање у точковима, откачени ауспуси, неисправна сирена, командне табле са упаљеним скоро свим сигналним лампицама, исцепано предње седиште са подглављеним бетонским блоком или кладом, то су дијагнозе значајног броја постојећих возила. Због тога је набавка ових возила била прека потреба. Возни парк полицијских управа биће значајно поправљен, па ће за дуже времена бити решен један од најзначајнијих логистичких проблема у МУП-у.

Добит је вишеструка – осим што ће на овај начин бити олакшано обављање полицијских послова, па самим тим и безбедност грађана и њихове имовине подигнута на виши ниво, овим ће МУП дугорочно остварити и одређене уштеде, јер ће нова возила имати знатно мању потрошњу горива. Такође, нова возила неће изискивати високе издатке на име поправки, као што је то био случај са постојећим возилима, која су се често кварила. Нова возила ће свакако утицати и на подизање угледа полиције међу грађанина, јер, иако по оној старој „одело не чини човека“, човека итекако препознају по добром оделу.

Свим колегама желимо пуно среће и успеха за воланом!

Надамо се да није потребно напомињати да се о возилима старамо домаћински како би нам што дуже служила.

Служба за информисање ССП