Skip to main content

Александар Вучић најавио мере штедње – припремимо се за ШТРАЈК!


Поводом данашње изјаве првог потпредседника Владе Србије Александра Вучића о најави укидања месечне помоћи запосленима у Министарству унутраших послова, Синдикат српске полиције издаје саопштење:

Руководство Синдиката српске полиције заузело је јединствен став да уколико дође до укидања месечне социјане помоћи запосленима у Министарству унутрашњих послова, позваће запослене да ступе у ГЕНЕРАЛНИ ШТРАЈК.

Председник Владе и министар Ивица Дачић више пута до сада, јавно је обећавао је да ће се исплата социјалне помоћи решити на тај начин да се она имплементира у плату с обзиром да запослени не добијају средства за топли оброк и регрес. Насупрот томе, изненађује нас изјава г. Александра Вучића да ће се у циљу смањења државног дефицита кренути од полиције и војске којој се планира укидање социјалне помоћи.

Запослени у Министарству унутрашњих послова немају стрпљења за изговоре како новца нема и како је држава у кризи, док се са друге стране новац немилице троши на луксузирање привилегованих, изгубљене судске спорове, незаконит и нестручан рад људи на високим положајима, корупцију и кримина који изједају ово Министарство и државу Србију.

Слажемо се да се мере штедње морају применити, али господин Вучић заборавља на то да је неопходно кренути од личног примера, укидањем разних привилегија, пре свега људима на положајима, укинути коришћење висококубикажних луксузних службених аутомобила, смањити број државних агенција за све и свашта, смањити службена путовања по иностранству и др.

Тек када политичари, државни врх, министри, посланици и други привилеговани буду кренули у штедњу и дају лични пример и допринос у мерама штедње, могу очекивати да се радници са ниским примањима сложе и дају свој допринос мерама штедње, до тада сматрамо да је све тешка демагогија.

Синдикат српске полиције, пре пар месеци, упутио је писмени акт и предог мера штедње у Министарство унутрашњих послова. Одговор на предлоге нисмо добили, то јасно значи да уштеде не интересују никога у МУП и да се многи не желе одрећи привилегија и лукзузирања а да ће се по старом добром обичају кајш стезати искључиво радницима са најнижим примањима, овај Синдикат то свакако неће допустити!

Синдикат српске полиције спреман је да свим правним средствима, па и штрајком заштити интересе запослених у Министарству унутрашњих послова. Уколико дође до штрајка, трудиће се да овим чином не буду оштећена права и слободе грађана већ да притисак осете искључиво они који креирају судбину радника, ове земље и овог народа.

Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић, позива све заинтересоване полицијске службенике, односно запослене у МУП, који желеле да дају свој допринос у организацији предстојећег штрајка, у срединама где нема представника Синдиката да се јаве како би основали синдикалне групе.

Заинтересоване колеге и колегинице могу га контактирати на 064/800-55-00 или путем е поште на predsednik@ssp.org.rs. Списак Синдикалних група ССП можете погледати ОВДЕ!

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

Београд, 03.10.2013.год.


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ