Skip to main content

Апел грађанству: Будите дисциплиновани и поштујте наређења!


spasavanje iz poplavaБеоград, 16.05.2014.    – Синдикат српске полиције (ССП) апелује на грађане да се у време проглашене ванредне ситуације у земљи, понашају максимално одговорно и  дисциплиновано, да слушају упутства и наређења надлежних  државних органа, да помажу и брину о својим комшијама, пријатељима и ближњима.

Припадници Министарства унутрашњих послова, односно Сектора за ванредне ситуације, полиције и жандармерије данима су ангажовани на пружању помоћи грађанима и спасавању лица и имовине. Многи од њих не спавају данима радећи непрекидно и без предаха  у овим тешким временским условима, мокри без адекватне униформе и заштитне опреме. Упркос томе, и ако им је безбедност и здравље  озбиљно угрожено и нарушено, ти људи чине надљудске напоре да дођу до свих грађана којима је помоћ потребна. То ће и убудуће чинити јер су се определили да раде хуман и опасан посао знајући да људски живот нема цену!

У овој ситуацији када су многи животи и здравље грађана угрожени, сви се морамо понашати одговорно и бринути једни о другима, а пре свега беспоговорно слушати наређења надлежних спасиоца и полицајаца. На жалост неки грађани, не схватају озбиљност ситуације и не понашају се одговорно и примерено ситуацији.

Постоје случајеви да грађани по доласку спасиоца не желе да напусте своје домове, сматрајући да нису угрожени или плашећи се за безбедност своје имовине. А касније када спасиоц оду, после неколико сати захтевају евакуацију и помоћ. На тај начин и у таквим случајевима случајевима троше се технички ресурси, погонско гориво, а већ уморни спасиоци додатно исцрпљују.

Управо због тога, апелујемо на грађане да се понашају крајње дисциплиновано, одговорно и да  поштују спасиоце и полицајце и поступају по упутству и наређењу а у циљу безбедности и очувањa живота и здравља грађана.

Портпарол ССП
Драган Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ