Skip to main content

БЕЗ УБИЦА ДЕЦЕ НА УЛИЦИ!!!


Синдикат српске полиције поздравља успешан завршетак акције фондације „Тијана Јурић“ којом су прикупљани потписи на иницијативу за увођење казне доживотног затвора.

Како је раније данас саопштено из те фондације, за само неколико дана скупљено је близу сто хиљада потписа грађана. Тачан број потписа знаће наредних дана, након административно-техничке обраде и предавања Народној Скупштини.

Наведена фондација је покренула иницијативу са идејом да убице деце, малолетника и трудница буду кажњавани осудама на доживотну робију и без права условног отпуста. Без обзира на примедбе и дилеме правника било је дивно видети праве реке људи, где су по киши и ветру читаве породице стрпљиво чекале на ред да својим потписом пруже допринос како убице деце не би слободно шетале улицама.

Без икакве сумње, народ је исказао јединствен став, сада је држава на потезу. Сви одговорни грађани наше земље, а нарочито родитељи, немају дилему да ли држава мора учинити тај важан корак у правцу безбедности деце. Небројени су примери убица повратника који након издржавања казне понављају најтежа кривична дела и то се мора спречити.

Што се тиче очекивања да ће бити примедби Савета Европе по овом питању, ми сматрамо да се продужењем саме казне не укида право осуђеника на ублажавања казне. Подсећамо јавност да је у Србији тренутно око 70 кажњеника осуђених на казну од 40 година затвора од којих је 35 осуђено због силовања и убистава малолетних лица. А посебно наглашавамо да је од њих чак 34 повратника. Само један убица је имао чист досије пре извршења злочина!

Верујемо да ће држава имати снаге да спроведе вољу народа чиме ћемо постати безбедније друштво за наше најмлађе!

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић