Skip to main content

Бранко Лазаревић ухапшеном Брежанчићу дао специјалну ознаку за возило министра!


nalepnice-za-posebna-vozilaМиле Брежанчић (44), директор и сувласник „МБ Гас оила“ из Београда, који је ухапшен под сумњом да је са 152.000 евра подмитио Небојшу Јањића, поседовао је специјалну ознаку за аутомобиле издату од Министарства унутрашњих послова, какву имају само највиши државни функционери.

Специјална ознака је направљена и издата по налогу Бранка Лазаревића бившег шефа Кабинета и саветника Ивице Дачића,  а њу је стављен факсимил директора полиције Милорада Вељовића.

Полицијски службеници често се обраћају Синдикату се питањима које се односе на издавање специјалних ознака за поједине категорије возила. Више пута током 2012.године смо постављали питање Кабинету министра и Дирекцији полиције колико специјалних ознака је МУП издао до сада и коме су те ознаке издате. Такође, који је законски основ за издавање тих ознака и на који начин се издају – одговор никад анисмо добили!

По наводима медија Брежанчић је лице које је осуђено пред Првим општинским судом у Београду због тога што је „силом и претњом убиством и тешком телесном повредом“, заједно са својим партнером Бојаном Коцићем и неколико телохранитеља, „принудио седморицу својих радника да потпишу признање да су га поткрадали“! Управо због свега изнетог, молили смо за одговоре зашто је Министарство унутрашњих послова издало, а директор полиције потписао специјалну ознаку за возило осуђеном лицу Милету Брежанчићу. По сазнањима које поседујемо, Брежанчић скривањем покушава да избегне служење затворске казне од 6 месеци, а сматрамо да му ова специјална ознака може послужити у контакту са полицијом како би избегао привођење.

Да ли је Брежанчић после промене регистарских таблица добио поново специјалну ознаку, нисмо упознати с обзиром да одговоре нисмо добили, током прошле године, по наводима медија Брежанчић је се скривао од закона, и може се предпоставити да му је ова ознака сигурно давала и омогућавала пролаз, јер ју је имао само државни врх и министри.

 Шта пише у специјалној ознаци!?

Возилу са овом специјаном ознаком наведеног регистарског броја БГ 903-081, возило од фирме МБ ГАС ОИЛ, власника Милета Брежанчића. У редовној контроли у регулисању саобраћаја, возилу са наведеном специјалном ознаком потребно је омогућити приоритетан пролаз на раскрсницама, местима успорења и застоја у саобраћају и пружити помоћ приликом паркирања возила. У рутинској контроли учесника у саобраћају наведеном возилу са специјалном ознаком омогућити најбржи пролаз, а у случајевима евентуалног учешћа у саобраћајној незгоди, уз пружање потребне помоћи, хитно извршити увиђај и известити Оперативни центар и надлежну Управу у седишту Министарства.

Служба за информисање ССП
Драган Жебељан

mb-gas-oil

2012-07-30 Ургенција Кабинет и Дирекција специјалне ознаке за возила-page-001


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ