Skip to main content

Част, поштење и професионалност на делу


12179666_10207589983769141_1267738120_nШид, 28. октобар 2015 године. Да полицијски службеници МУП-а Р. Србије обављају свој посао часно и поштено упркос сталном смањењу зарада, а од скора и дневница,  говори чињеница о данашњем догађају који се догодио у Полицијској управи Сремска Митровица – Полицијска станица Шид. Наиме, дана 28.10.2015. године у 05,00 часова Дежурна служба ПС Шид  је обавештена да је сиријски држављанин пријавио губитак 2.500,00 евра, које је највероватније заборавио у аутобусу непознатог превозника и регистарских ознака, а којим је стигао на територију Сремске Митровице. Правовременом и брзом реакцијом полицијских службеника Павић Синише, Цветковић Мирослава и Богаљевић Дејана  који су поступали по пријави, заустављен је аутобус марке „сетра“ где је након прегледа пронађена торбица у којој се налазило 2.500,00 евра, која су потом враћена сиријском држављанину.

Синдикат српске полиције овом приликом упућује похвале патроли која је поступала, иначе члановима ССП-а и апелује на послодавца да ове колеге адекватно награди.  Желимо да скренемо пажњу јавности да се запослени у МУП-у налазе у веома лошем материјалном статусу и да упркос свим тешкоћама са којима се свакодневно сусрећу и даље свој посао обављају професионално, стручно,  поштујући људска права и достојанство грађана Србије, а и осталих народа који се транзитом крећу кроз Србију.  Свакодневне сличне ситуације које је немогуће набројати говоре да су  полицијски службеници Р. Србије по квалитету обављања послова са колегама из ЕУ, који за разлику од њих имају вишеструко веће зараде, опрему и друге ресурсе, на шта јавност и послодавац  могу бити поносни.

Такође позивамо запослене да за слична поступања полицијских службеника обавештавају Синдикат српске полиције како би јавности  била пренешена реална слика и да на овај начин сви заједно радимо на побољшању угледа полиције у друштву.

Служба за информисање ССП
Бобан Ђорђић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ