Skip to main content

Честитамо! Одрекао се дневница у корист Фонда за помоћ породицама погинулих и рањених!


Руководство и чланови Синдиката српске полиције пријатно су изненађени гестом добре воље државног секретара Владимира Божовића да се одрекне дневница за службено путовање док се налази на функцији у Министарству унутрашњих послова.

 Господин Божовић, у изјави датој служби за информисање ССП, истиче се да ће се и у будуће одрицати дневница са службених путовања које ће уплаћивати Фонду за помоћ породицама погинулих и рањених припадника Министарства и до је до сада донирао средства у вредности од око 400.000 динара, изразивши наду да ће његов пример следити и други функционери и полицијски службеници у Министарству унутрашњих послова.

 Синдикат српске полиције поздравља овакву одлуку и гест државног секретара Владимира Божовића који својим делом јасно показује  друштвену одговорност политичара и високог функционера који личним примером, од личних законом загарантованих примања, показује бригу за породице погинулих и рањених колега.

 До сада, колико је нама познато, ни један високи политичар и функционер запослен у МУП није начинио овакав хуман гест вредан сваке пажње и похвале.

 С друге стране, поједина лица у Кабинету министра, незаконито годинама раде под уговором о делу те из буџета Министарства узимају и милионске дневнице за службена путовања.

 Један од примера бахатог и штетног поступања је и случај када је склопљен штетан уговор о делу са Огњеном Стевановићем (средња стручна спрема) за рад на пословима координације графичко техничких активности Министарства унутрашњих послова, и ако је на том радном месту већ био распоређен радник на неодређено време   који је премештен на ниже радно место и у нижу организациону јединицу стварајући простор за склапање уговора о делу на конто чега је Стевановић на име накнада за дневнице у земљи и иностранству само за 2012.годину подигао око милион динара, не рачунајући редовна месечна примања и остале привилегије које користи као да је запослен на неодређено време.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

 Број: 21-01/013
Београд, 20.02.2013.год.

Реализоване милионске дневнице за Огњена Стевановића и Сузану Васиљевић

СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ