Skip to main content

Чисто да се зна!


Јуче се председник владе РС Александар Вучић похвалио оствареним суфицитом у буџету Србије у износу од чак 9,8 милијарди динара. На први поглед би се рекло да је министар Вујовић заслужио смену због тако велике омашке у планирању буџета, али је то ипак игра бројки. Дуг, наиме, редовно изражавамо у еврима а тај некакав суфицит у динарима. Игра бројки, варка за мозак преко ушију за оног ко га нема, а дизање тензије онима који га имају.

Не спорећи успехе власти у достизању историјских рекорда, желимо да ипак истакнемо како тај суфицит није резултат повећања производње већ остварених „мера штедње“! Мера које нису осетили министри и директори већ радничка класа! Терет тог суфицита су поднели, између осталих, полицијски службеници који сами купују тонере, папир, штампаче, обућу, цивилна одела (која већина није добила ниједном у свом радном веку). Терет суфицита поднели су полицајци који немају дневнице (јер се оних бедних 150 динара не могу тако звати), што им касне посебне накнаде, не исплаћује им се солидарна помоћ, опрема нам је дотрајала, возила одавно за расод…. И тако можемо до сутра!

Терет су запослени поднели тако што им не недостаје храна само на терену, већ им и код куће дува промаја у фрижидерима, егзистенција нам је срозана до дна. Већина од нас поред основног ради још неки додатни посао да бисмо уопште преживели.

Ми тај суфицит осећамо на својој кожи а и историјске успехе не видимо таквима!

Текст објављен на сајту Б92:

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da na kraju aprila Srbija umesto deficita ima suficit od 9,8 milijardi dinara, uz sve plaćene kamate i kredite.
On je rekao je da je u zakonu u budžetu računato da će deficit biti 53,5 milijardi.
„Što znači da je za 63,5 milijardi bolji rezultat, što znači da je negde od 520-530 miliona evra bolji rezultat od očekivanog. Verujem da ćemo tako nastaviti u mesecima pred nama, jer su prihodi viši a rashodi niži“, kazao je Vučić za RTS.
On je rekao da će vojnici, policajci i prosvetni radnici imati bolja primanja.
„Sada će to značiti značajno bolja primanja nego što su ikada imali u javnom sektoru. Uvećaćemo i minimalne zarade“, kazao je srpski premijer.

Текст чланка можете погледати и у оригиналу на следећем линку:

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2017&mm=04&dd=28&nav_id=1255176

Служба за информисање ССП
Миле Лазаревић