terazije

Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић упутио је отворено писмо председнику Владе Ивици Дачићу и првом подпредседнику Владе Александру Вучићу у вези отказа уручених полицајцима Србије који живе у АП Косово и Метохија.

 „Поштована господо,

 У време предизборне кампање, када сте заокупљени подизањем сопствених рејтинга и рејтинга странака на чијем сте челу, када пуним плућима и уздигнуте главе грађанима Србије обећавате бољу будућност и молите да гласају баш за вас, када обећавате да ће те учинити све оно што до сада нисте били кадри да учините, обавеза ми је да Вас подсетим да сте једној групи грађана загорчали живот и одузели право на рад. Учинили сте то пре свега вашом неодговорном политиком, непоштовањем Устава Србије, Закона о раду и других правних аката, баш Ви господо који сте тај исти Устав, законе и будућност грађана били у обавези да штитите и заштитите.

 Како ћете Ви господине председниче Владе Ивице Дачићу и Ви господине први подпредседниче Владе Александре Вучићу, објаснити деци полицајаца са Косова и Метохије зашто су им очеви остали без посла и примања? Зашто су им очеви крварили за ову земљу и тај исти Устав који ви сасвим намерно не поштујете? Баш ви који треба да дајете пример свима нама како се штите интереси земље, како се поступа и ради у складу са законима које сасвим случајно треба баш Ви и чланови Владе да поштујете.

 Како ћете објаснити свима нама, што сутра треба да гласамо за Вас и Ваше програме, зашто Жалбена комисија Владе ћути и не усваја, или одбацује жалбе полицајаца са Косова и Метохије на решења о престанку радног односа? Да ли је то та чувена правда коју нам планирате пружити након избора? Да ли и даље планирате да заступате утицај политичке моћи који претвара стручно тело Владе у политичко тело? Да ли је то борба против корупције за коју се залажете док је корумпирате односно утичете на Жалбену комисију Владе да ћути?

 Господо политичари, Ваша света дужност је да ову напаћену земљу и све њене грађане, па и оне са Косова и Метохије, водите у складу са њеним Уставним и правним системом, часно, честито и поштено. Да свима нама полицајцима дајете лични пример како се поступа и ради, како се поштује Устав и закони, уместо што све време радите, тражећи рупе у закону и изврдавајући законе наносећи штету грађанима.

 Ако ми као стручна лица, полицајци и остали запослени у Министарству унутрашњих послова, не осећамо сигурност коју нам пружа ова држава за коју радимо, а коју сасвим случајно Ви водите, ако наше колеге противзаконито добијају отказе, а Владино тело ћути, ако ви ћутите и не желите да решите проблем, нама је порука сасвим јасна. Јасна и осталим грађанима! У Србији не станује право, у Србији је правда протерана док влада партократија и безакоње које Влада жели да озакони!

 Ако је то ваша порука свима нама, не преостаје нам ништа друго већ да предузмемо много радикалније кораке у складу са законима и Уставом Србије.

Београд, 28.02.2014. године

Председник
Глишо Видовић

Comments

 1. Svaka cast gospodine Vidovicu,ocigledno ovde niko nema sluha za nas,nase porodice ostavili nas na cedilu,vec mesec dana nemam nikakva primanja a dobar sam bio onda kada me nije bili kuci po desetak dana,svi ti silni tereni.Ostali smo zivi i zdravi(nazalost ne svi)ali su nas zive pokopali i nas i nase porodice nasi predtavnici “Vlasti”.Ja stvarno ne znam kako ce se sve ovo zavrsiti,ali jedno znam sigurno…Izdali su nas oni,kojima smo do juce bili potrebni.

  1. На жалост, без посла и примања сте остали јер се нисте жалили на решење о престанку радног односа. Свако ко је уложио жалбу и даље прима плату и још увек је радник Министарства унутрашњих послова.

   1. Da li imate neke informacije u vezi penzije,s obzirom da nismo jos dobili nikakva primanja,kada mozemo ocekivati uplatu,hvala?

    1. Тешко да ту можемо било како помоћи. Примања кроз посебну пензију нису у надлежности Министарства па ни синдиката.

   2. Da, ne zaboravi da su podpisali resenje o prestanku radnog odnosa , na osnovu kog zakona se njima isplacuje plata … A ovi koji nisu ulozili zalbu na osnovu kog zakonu da im obracunaju penziju,… Znaci jos se nista nezna.!

 2. Велики поздрав ССП-е, Драгане наставите у остваривању наших заједничких циљева, пуна подршка од ПУ Приштина на челу са Пеђом… Ми знамо колико се ССП-е залаже за наше интересе и проблеме, и зато смо са вама и наставићемо са ВАМА, а не као поједини синдикати који су нас довели до ивице понора. Зато колеге отрезните своје главе, и отворите очи, будимо јединствени, јер само тако остварићемо сва наша права која су нам законом дата. ЈЕДАН ЈЕ СИНДИКАТ СРПСКЕ ПОЛИЦИЈЕ зато буди члан.

 3. Puna podrska sindikatu Srpske policije na celu sa G-dinom Vidovicem,gde se nadamo da ce zajedno sa nama i svim clanovima sindikata izaci na kraju kao pobednik.Nas problem se oduzio, voleo bih da nisam u pravu i da ovo nije kupovanje vremena,kako bi nas posle odrzanih izbora hladno otkacili.Da su im bili interesi da nas i nase porodice zastite i ne prepuste nas strepnji od daljih primanja neznajuci kako cemo izskolovati nasu decu,kako cemo preziveti i kako cemo im pruziti ono naj osnovnije sto im je potrebno.Na to neko ko je donosio ovakve odluke nije ni razmisljao niti pomisljao na to,jer sigurno nikada nije niti ce kad biti u nasoj kozi i nasoj situaciji.Nije vreme sada pricati o proslom vremenu,branili smo nasu zemlju,branili nasu dedovinu branili Srpske interese,ali ocito to je sve otislo niz vodu.Jedini izlaz iz ove krize vidim da mi svi skupa zajedno sa svojim clanovima porodica odemo pravo pred skupstinu Srbije i tamo islazemo nase probleme.Kada bi nas videti u tom broju mozda bi se seknuli i videli sta su uradili.Jos jednom veliki pozdrav i do pobede…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *