Skip to main content

Дачићу и Вучићу: Да ли у Србији има правде за полицајце са КиМ?


terazije

Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић упутио је отворено писмо председнику Владе Ивици Дачићу и првом подпредседнику Владе Александру Вучићу у вези отказа уручених полицајцима Србије који живе у АП Косово и Метохија.

 „Поштована господо,

 У време предизборне кампање, када сте заокупљени подизањем сопствених рејтинга и рејтинга странака на чијем сте челу, када пуним плућима и уздигнуте главе грађанима Србије обећавате бољу будућност и молите да гласају баш за вас, када обећавате да ће те учинити све оно што до сада нисте били кадри да учините, обавеза ми је да Вас подсетим да сте једној групи грађана загорчали живот и одузели право на рад. Учинили сте то пре свега вашом неодговорном политиком, непоштовањем Устава Србије, Закона о раду и других правних аката, баш Ви господо који сте тај исти Устав, законе и будућност грађана били у обавези да штитите и заштитите.

 Како ћете Ви господине председниче Владе Ивице Дачићу и Ви господине први подпредседниче Владе Александре Вучићу, објаснити деци полицајаца са Косова и Метохије зашто су им очеви остали без посла и примања? Зашто су им очеви крварили за ову земљу и тај исти Устав који ви сасвим намерно не поштујете? Баш ви који треба да дајете пример свима нама како се штите интереси земље, како се поступа и ради у складу са законима које сасвим случајно треба баш Ви и чланови Владе да поштујете.

 Како ћете објаснити свима нама, што сутра треба да гласамо за Вас и Ваше програме, зашто Жалбена комисија Владе ћути и не усваја, или одбацује жалбе полицајаца са Косова и Метохије на решења о престанку радног односа? Да ли је то та чувена правда коју нам планирате пружити након избора? Да ли и даље планирате да заступате утицај политичке моћи који претвара стручно тело Владе у политичко тело? Да ли је то борба против корупције за коју се залажете док је корумпирате односно утичете на Жалбену комисију Владе да ћути?

 Господо политичари, Ваша света дужност је да ову напаћену земљу и све њене грађане, па и оне са Косова и Метохије, водите у складу са њеним Уставним и правним системом, часно, честито и поштено. Да свима нама полицајцима дајете лични пример како се поступа и ради, како се поштује Устав и закони, уместо што све време радите, тражећи рупе у закону и изврдавајући законе наносећи штету грађанима.

 Ако ми као стручна лица, полицајци и остали запослени у Министарству унутрашњих послова, не осећамо сигурност коју нам пружа ова држава за коју радимо, а коју сасвим случајно Ви водите, ако наше колеге противзаконито добијају отказе, а Владино тело ћути, ако ви ћутите и не желите да решите проблем, нама је порука сасвим јасна. Јасна и осталим грађанима! У Србији не станује право, у Србији је правда протерана док влада партократија и безакоње које Влада жели да озакони!

 Ако је то ваша порука свима нама, не преостаје нам ништа друго већ да предузмемо много радикалније кораке у складу са законима и Уставом Србије.

Београд, 28.02.2014. године

Председник
Глишо Видовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ