Skip to main content

Данас сахрањујемо нашег хероја Мирослава Стаменковића


Синдикат српске полиције, позива све запослене у Министарству унутрашњих послова, све људе добре воље и представнике медија да присуствују сахрани погинулом полицајцу Мирославу Стаменковићу.
Сахрана ће се обавити, данас 15. децембра 2012. године, у 13.30 часова, на Светоилијском гробљу у Лесковцу.

Долазак на сахрану, најавио је премијер и министар Ивица Дачић као и остали званичници из полиције.
Овом приликом, позивамо полицајце и грађане да својим присуством, достојанствено испрате нашег колегу и изразе негодовање због неиспуњених обећања. А пре свега упитају премијера и министра, директора полиције и остале полицијске челнике, зашто сви полицајци у службеним возилима, или на грудима, немају адекватну заштиту, панцире, шлемове и дуго наоружање? Докле ће се против криминалаца борити храброшћу, моралом уз помоћ среће, неопремљени и необучени?
Молимо све представнике медија, да у овом и сличним случајевима, када полицајци незаштићени гину од стране криминалаца, државне функционере и челнике полиције, на сахранама питају:
„1. Зашто полицјци у Србији не задужују, као личну опрему, лаке панцирне прслуке као превенцију од напада хладним и ватреним оружјем? Као што је то случај у Грчкој?
2. Зашто у сваком патролном возилу полиције, у пртљажнику нема два тешка панцира, шлема, наоружање са дугом цевима (пушке)?
3. Шта је држава конкретно учинила, од предходних убистава полицајаца до данас, у смислу превенције и смањења смртности на дужности? Да ли је урађена анализа и који је закључак анализе?
4. Да ли министар, директор полиције, начелници управа, осећају одговорност због тога што запослени гину јер немају адекватну заштитну опрему или су недовољно обучени?
5. Да ли су закони довољно добри? Да ли је потребна измена, како би се полицацу у поступању дала предност, а не криминалцу као до сада?
6. Када ће променити реторику приликом држања посмртних говора на сахранама? Када ће напокон рећи шта су конкретно учинили да се смање убиства, уместо што ају обећања или истичу како је посао полиције тежак и како херојски гинемо за грађане и народ.“
У полицији се од обећања не живи – у полицији се од обећања постаје мртав херој!

 Број:  147и/012
Београд, 15.12.2012. године

Портпарол и шеф службе за информисање
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ