Синдикат српске полиције, позива све запослене у Министарству унутрашњих послова, све људе добре воље и представнике медија да присуствују сахрани погинулом полицајцу Мирославу Стаменковићу.
Сахрана ће се обавити, данас 15. децембра 2012. године, у 13.30 часова, на Светоилијском гробљу у Лесковцу.

Долазак на сахрану, најавио је премијер и министар Ивица Дачић као и остали званичници из полиције.
Овом приликом, позивамо полицајце и грађане да својим присуством, достојанствено испрате нашег колегу и изразе негодовање због неиспуњених обећања. А пре свега упитају премијера и министра, директора полиције и остале полицијске челнике, зашто сви полицајци у службеним возилима, или на грудима, немају адекватну заштиту, панцире, шлемове и дуго наоружање? Докле ће се против криминалаца борити храброшћу, моралом уз помоћ среће, неопремљени и необучени?
Молимо све представнике медија, да у овом и сличним случајевима, када полицајци незаштићени гину од стране криминалаца, државне функционере и челнике полиције, на сахранама питају:
„1. Зашто полицјци у Србији не задужују, као личну опрему, лаке панцирне прслуке као превенцију од напада хладним и ватреним оружјем? Као што је то случај у Грчкој?
2. Зашто у сваком патролном возилу полиције, у пртљажнику нема два тешка панцира, шлема, наоружање са дугом цевима (пушке)?
3. Шта је држава конкретно учинила, од предходних убистава полицајаца до данас, у смислу превенције и смањења смртности на дужности? Да ли је урађена анализа и који је закључак анализе?
4. Да ли министар, директор полиције, начелници управа, осећају одговорност због тога што запослени гину јер немају адекватну заштитну опрему или су недовољно обучени?
5. Да ли су закони довољно добри? Да ли је потребна измена, како би се полицацу у поступању дала предност, а не криминалцу као до сада?
6. Када ће променити реторику приликом држања посмртних говора на сахранама? Када ће напокон рећи шта су конкретно учинили да се смање убиства, уместо што ају обећања или истичу како је посао полиције тежак и како херојски гинемо за грађане и народ.“
У полицији се од обећања не живи – у полицији се од обећања постаје мртав херој!

 Број:  147и/012
Београд, 15.12.2012. године

Портпарол и шеф службе за информисање
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

Comments

  1. Kao sto ste napisali,nijednoj majci ni uplakanom detetu nastradalog policajca nece znaciti sto je ministar ili direktor policije odrzao govor na sahrani heroja. Nakon nekoliko dana ili meseci,svi oni zaborave na nase usnule heroje,nihovu porodicu i nezbrinutu decu. U policiji radim devet godina i znam za jedan jedini slucaj da staresina ide na godisnjice svojim pogunilim kolegama,obilazi njihove porodice a to je penzionisani staresina Policijske Brigade Dragoja Curguz. Taj covek treba da bude primer svima MUP-u, jer nije zaboravio svoje prijatelje, saborce i heroje nakon odrzanog lovorickog govora na sahrani. STIDITE SE MINISTRE,DIREKTORE,I UMNE GLAVE POLICIJE

  2. На жалост, Стаменковић није оставио децу иза себе, а ово је постало бесмислено, како вељовића није срамота да поново конкурише на место директора полиције? Колико је полицајаца убијено, повређено, нападнуто и извршило самоубиства, не могу да дам прецизан одговор, али сам сигуран да је за време мандата поменутог, број у константном порасту…
    А, да заборавио сам, ми смо само бројеви значака и статистички бројеви за упоређивање у МУП-у…
    Вечна слава Мирославу Стаменковићу!

  3. policija je postala sluga kapitalizma ali i kapitalisticke drzave…za to je kriv vrh vlasti ali i sam narod sto se ne buni protiv fasistickog kapitalizma!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *