Skip to main content

Девета полицијада „Златибор 2016“


Обавештавамо чланове ССП да су припреме за полицијаду „Златибор 2016“ у пуном јеку. Девета по реду спортска манифестација која је кроз године постала заштитни знак нашег синдиката биће одржана у понедељак 29.08.2016. године на спортским теренима широм прелепе планине Златибор. Првобитно планиран датум (недеља, 28. август) је измењен због одигравања утакмице високог ризика (Нови Пазар – Црвена Звезда) и ангажовања великог броја полицијских службеника.

pol153
Пехари и медаље за најуспешније

И поред тога што се неки синдикати хвале како организују „најмасовније спортске манифестације у чак 6 дисциплина са око 600 учесника, и то пете по реду“, ми то нећемо демантовати, само ћемо изнети неке чињенице везане за нашу предстојећу спортску манифестацију:
– 9. по реду „Полицијада“;
– 1000 је очекивани број учесника и гостију;
– 12 је број заступљених спортских дисциплина

Руководство синдиката је последњих неколико година у сталној дилеми о оправданости организовања спортско-забавних манифестација у овом периоду када сви радници у Србији, па и сви запослени у МУП, свакодневно губе своја радна права изборена још пре стотинак година. Али, када се сетимо масовности и озарених лица колегиница и колега на свакој до сада одржаној Полицијади, дилеме нестају, тако да је и ове године одлука о одржавању манифестације била једногласна. „Полицијада“ је заштитни знак овог синдиката, јединствена је прилика за привремени бег од сурове стварности, краткотрајно опуштање и дружење полицајаца, ватрогасаца и других радника МУП, чије је занимање изузетно стресно.

Овим путем позивамо све заинтересоване који желе да учествују да на време пожуре са пријавама преко својих синдикалних група. Ове године крајњи рок за пријаве је 23. август, који је оптималан за финалне договоре и беспрекорну организацију читаве манифестације. И даље је на снази ранија одлука руководства Синдиката српске полиције је да због великог интересовања радника МУП, могућност учествовања у спортским дисциплинама на „Полицијади“ имају само чланови нашег синдиката. Такође, подсећамо вас да сви запослени имају право на плаћено одсуство са рада због учешћа у спортским такмичењима у организацији синдиката а у складу са Посебним колективним уговором.

За све учеснике полицијаде pol152обезбеђене су мајице са обележјима синдиката, сендвич за доручак, ужина у току дана и свечана вечера уз неограничено пиће.

План и програм:
Долазак и скуп такмичара је до 08:00 часова испред дечијег одмаралишта „Сунчани брег“, након тога је организован прелазак на кошаркашке терене, где је свечано постројавање које се обавља по азбучном реду назива РЦ и заједничко фотографисање. Пано са именом РЦ носи такмичар кога одреди вођа РЦ.
08:30 Свечано постројавање и отварање 7. полицијаде ССП „Златибор 2016“ уз интонирање свечане песме.
09:30 Почетак такмичења
18:00 Завршетак такмичења и прелазак у објекат за свечану вечеру
19:00 Проглашење победника такмичења по дисциплинама и додела награда
20:00 Свечана вечера и музички програм до 01:00 час.
Жребање (извлачење) по спортским дисциплинама предвиђено је за 28. август у 18 часова. Састанак такмичарских комисија је у 20 часова у сали прес центра дечијег одмаралишта „Сунчани брег“. Састанак организационог одбора је у 21 час у сали прес центра дечијег одмаралишта „Сунчани брег“.
Спортске дисциплине које ће ове године бити на полицијади су:
• Мали фудбал
• Баскет
• Шах
• Риболов
• Стрељаштво (ваздушном пушком)
• Одбојка
• Рукомет
• Надвлачење конопца
• Тенис
• Пикадо
• Трчање
• Стони тенис

pol154
Добитници медаља за храброст и јунаштво.

Туристичка агенција „Златибор“ обезбедиће водиче за обилазак Златибора и околине. Учесници полицијаде који не учествују у некој од дисциплина имаће могућност да обиђу атрактивне туристичке дестинације као што су етно село Сирогојно, Стопића пећина и водопаде у Гостиљу. Све је ово бесплатно у организацији нашег синдиката само је такође обавезна пријава до 23. августа и за колеге „туристе“ због благовремене организације.

Подсећања ради, на деветој по реду полицијади прошле године у Новом Саду учествовало је око 850 чланова ССП. Полицијаду „Нови Сад 2015“ отворио је заменик министра унутрашњих послова Милосав Миличковић. Након целодневних спортских такмичења и туристичких обилазака уследило је дружење уз музику које потрајало до дубоко у ноћ. Људи су били презадовољни и организацијом и условима које пружају многобројна спортска борилишта у новом Саду. Неки су се радовали победама и медаљама, неки мало туговали због несрећних пораза, али оно што је најважније то је да је све прошло без иједне спортске повреде или ма каквог инцидента, и сви учесници су одлазећи понели лепе успомене уз само једно питање „Када ће следећа полицијада?“.

Организациони одбор „Полицијаде 2016.“, са председником одбора и шефом стручне Службе за спорт Славком Пузовићем, на челу, очекује да овогодишња манифестација по свим критеријумима надмаши прошлогодишња дешавања, доведе већи број учесника,донесе још више дружења и забаве као и вредне спортске резултате. РЦ ССП Ужице се већ доказао као успешан домаћин полицијада, а ово ће бити већ 5 која се одржава на Златибору.

За све додатне информације на располагању су вам председници ваших синдикалних група и регионалних центара, као и председник организационог одбора Славко Пузовић ( 064/800-55-20).

Шеф службе за информисање
Миле Лазаревић