Skip to main content

Добросин – Повређен полицајац у терористичком нападу


Рано јутрос у 4 часа и 20 минута ватреним оружјем и рафалном паљбом нападнут је пункт мултиетничке полиције у месту Добросин у општини Бујановац.
Напад је уследио из правца АП Косова и Метохије на објекат полиције у коме су се налазила четири полицајца. Приликом напада повређен је полицајац Бранисалав Марковић који је задобио лакше телесне повреде (окрзнуће пушчаног пројектила у пределу леђа).

Синдикат српске полиције најоштрије осуђује овај напад и захтева од надлежних да објекте и људство Министарства унутрашњих послова заштити на одговоарајући начин.

„Свако ко се дрзне да аутоматским оружјем и рафалном паљбом нападне објекат полиције и људе који у њима раде, јасно даје до знања да не поштује људски живот, државу, њене институције и Републику Србију и томе држава мора стати на крај.
Од мисије ЕУЛЕКСА захтевамо да у што хитнијем року открије напдаче и учини све да спречи овакве и сличне нападе.
Од послодавца захтевамо да се објекти полиције на угроженим местима ојачају посебни ојачањима како не би представљали опасност да људство у њима страда од оваквих и сличних напада.“ – Истиче Глишо Видовић председник Синдиката српске полиције.

Сматрамо да је очигледан циљ напада застрашивање и подизање тензија на југу Србије као и изазивање сукоба ниског интензитета.
То показује да тероризам не бира жртве, расу, језик или културу већ има јасн циљ, изазивање панике, неповерења и осећај несигурности и небезбедности и због тога држава и друштво мора изнаћи снаге да се избори са таквим претњама.
Управо због тога, полицијски службеници и чланови нашег синдиката, биће гарант  безбедности свим грађанима Републике Србије а својим личним понашањем свакодневно доприносити јачању поверења у полицију и државу Србију.
Број: 88и/01
Београд, 28.јун 2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ