Skip to main content

Допис: Правилник о изгледу полицијских службеника


Секретаријат Министарства унутрашњих послова Републике Србије, одговорио је дописом на питања која се односе на недоумице у вези личног изгледа, уредности, дужине и боја косе, бркова, браде и тетоваже полицијских службеника?
Својим дописом, секретар министарства Милорад Тодоровић, обавестио нас је да се одговори на та питања могу пронаћи у два акта и то Кодексу полицијске етике и Кодексу понашања државних службеника, међутим уз пажљиво читање и тражење одговора на ова питања,  нисмо успели да дођемо до одговора. Практично, ни у једном члану ова два документа, нема одговора на наша питања.
Синдикат српске полиције, због својих чланова упутиће поново допис да се прецизирају одговори или да се конкретно каже да ли је ова материја нечим регулисана или није. Ако није, полицијски службеници без проблема могу носити браде, бркове, шатирати косу, пуштати дугу косу, тетовирати се. Свако противљење старешина ће онда бити неосновано јер није регулисано ничим.
Ако неко од вас, успе да пронађе одговоре на постављена питања у овим Кодексима нека нам јави.

Министарство унутрашњих послова
Сектетаријат
Секретар – Милорад M. Тодоровић
Предмет:  Правилник о изгледу полицијских службеника
Поштовани господине Тодоровић,
Централи Синдиката српске полиције обратило се више председника синдикалних група који од нас траже одговоре у вези правног акта Министарства унутрашњег послова који регулише и прецизира област у вези уредности, изгледа, дужине косе, бркова, браде, тетоваже и сличног а односи се на жене и мушкарце полицијске службенике и раднике нашег Министарства.
 
С тим у вези, потребни су нам одговори, да ли Министарство унутрашњих послова поседује правилник који се односи на набројана питања? Ако не поседује, којим правним актом је та област уређена?
На веб сајту нашег Министарства, у делу који се односи на правна акта, нисмо пронашли правилник који регулише поменуту област.
Молимо Вас да нам доставите важећи правилник о овим питањима, односно уколико МУП не поседује такав правилник, дате нам тумачење и одговоре чиме је регулисан изглед, уредност, дужина и боја косе, бркова, браде, тетоваже полицијских службеника?
Одговор и правилник нам можете послати и електронским путем на адреси info@ssp.org.rs
Број:  38и /012
Београд, 13.03.2012.године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ