Skip to main content

Допис Сектору за венредне ситуацијеМинистарство унутрашњих послова
Сектор за ванредне ситуације
      начелнику Предрагу Марићу
Предмет:  Пасивно дежурство (приправност) радника СВС 
Поштовани,
Од својих чланова и синдикалних група на терену обавештени смо да се депеша Сектора финансија, људских ресурса и заједничких послова, која се односи на регулисање и вођење евиденције радника СВС приликом пасивног дежурства (приправности) не поштује. Односно да се делимично поштује или произвољно тумачи. Управо због тога, велики број радника СВС не може да оствари своје законско право и у подређеном су положају у односу на припаднике полиције.

Синдикат српске полиције на ову тему имао је одвојене састанке са начелником Жељком Којићем и директором полиције Милорадом Вељовићем и њиховим сарадницима где смо имали разговоре на ову тему и где смо информисани и упознати да се ради упутство министра на ову тему.
Сматрамо да сте већ упознати са овом проблематиком и да радите на решавању ових проблема у корист својих радника и колега и да ће те се заложити да ваши радници остваре своја законска права и не буду у подређеном положају од других радника у Министарству.
С обзиром да радници нису упознати са вашим тумачењем и виђењем решења овог организационог проблема, молим вас да нас информишете о вашем виђењу и предлогу да се ови проблеми превазиђу, односно све јединице на терену једнобразно поступају.
Одлуку, да ли ће те нас обавестити писмено, или усмено у виду састанка остављамо Вама на вољи јер сматрамо да смо до сада имали веома коректне односе.
Сложићете се да нам је заједнички циљ да имамо задовољне и обавештене раднике, због тога морамо уложити напор да са обе стране благовремено, јасно и тачно информишемо раднике а ми наше чланове. Свисни смо да нема довољно новца да решимо све проблеме опреме и униформе, али са друге стране, очекујемо да можемо решити оно што не кошта ништа, а то је брз и тачан проток информација.
Наш синдикат следи јасан курс добре сарадње са свима који то желе, због тога се надамо да ће те нас по овом и другим значајним питањима укључити у рад и редовно обавештавати о свим битним аспектима који се односе на обавезе, права и услове рада радника СВС.
По овом питању очекујемо одговор у разумном року.
С поштовањем,
Глишо Видовић
Председник ССП
 


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ