Skip to main content

Допис упућен г. Жељку Којићу у вези помоћног система зараде!


Министарство унутрашњих послова
Сектор финансија, људских ресурса и заједничких послова
 
Начелник
Господин Жељко Којић

Поштовани господине Којићу,

Имајући у виду неке натписе у дневној штампи који говоре о незаконитој редовној исплати новчаних надокнада за 2000 лица који нису запослени у МУП Р Србије, подсетио бих вас да смо Вам се нашим актом бр. 21-01-02/13 од 20.05.2013. године, а затим  и ургенцијом од 28.05. 2013. године, обратили захтевом за достављање података о тзв. помоћном систему зарада, а да с тим у вези нисмо добили тражене одговоре:

  • од када је овај помоћни систем зарада успостављен;
  • по чијем налогу и по ком законском основу је успостављен;
  • зашто је појединим нашим члановима (али не само и њима) који се налазе у овом помоћном систему онемогућено да исплаћују кредите преко административне забране. Ово негира ваше наводе „која подсистем са параметрима који нису испуњени у пуној мери, доводи у исти ниво са системским…“ ( Ту се негде губи и смисао Ваше реченице „У таквим случајевима до изражаја долази професионалност и стручност.“);
  • да ли су тачне неке непроверене информације да се запосленима који се налазе у помоћном систему зарада не увећава минули радни стаж и зашто они не могу добити „платне листе“ на увид како би из њих проверили све што их интересује;
  • да ли је „техничка процедура и евиденција“ успостављена у складу са Законом о заштити података о личности, односно да ли је збирка података која је с тим у вези формирана пријављена поверенику за заштиту података о личности.

Уверени смо и да сте упознати са нашим чланком објављеним на нашем сајту „Могу ли корумпирани предводити борбу против корупције“ од 11.02.2013. године у којем наводимо да око 1000 запослених у МУП Р Србије нема решење о распоређивању на радно место у складу са важећим актом о систематизацији радних места.

Подстакнути поменутим новинским написима, а не улазећи у њихову истинитост и мотиве њихових аутора, осећамо дужност пред нашим чланством, али и пред осталим запосленима у Министарству, да од Вас затражимо одговоре и на следећа питања:

  • Колика је укупна сума новца исплаћена на име месечних новчаних награда за раднике Бироа директора полиције за период 01.09.2012.-01.09.2013. године?
  • Колика је укупна сума новца исплаћена на име месечних новчаних награда за раднике Кабинета министра за период 01.09.2012.- 01.09.2013. године?

С поштовањем,

ГЕНЕРАЛНИ СЕКТРЕТАР ССП
Лазар Ранитовић

Ужице, 23.09.2013. године


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ