Skip to main content

Држава да уклони споменике терористима!


Чланови Синдиката српске полиције најоштрије осуђује постављање спомен обележја припадницима терористичке ОВПБМ у центру Прешева и захтева од премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, као и од Владе Србије да учине све да се тај и слични споменици што хитније уклоне.

 „Недопустиво је да се погинулим терористима који су пуцали и убијали грађане и полицајце, покушали да насилно сруше Уставни поредак Србије и отцепе део Србије дижу споменици и величају њихова дела, која су за осуду а не за величање и стварање култа мученика хероја.
Независно од нације, порекла или убеђења свако ко пуца на грађане или представнике власти, државних органа или  полицију је непријатељ државе Србије и она не сме да толерише величање таквих људи.
Од представника власти премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, као и од Владе Србије очекујемо да што хитније реагују како би се тај и други слични споменици што хитније уклонили.
Прекрајање историје не смемо дозволити,  то од нас очекују жртве које су невине страдале за државу Србију, као и сви повређени и рањени полицајци који и данас чувају мир на Југу Србије.“ – истиче Глишо Видовић председник Синдиката српске полиције.
Портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ