Skip to main content

ДРЖАВА ОДЛУЧНО – „ЗГАЗИЋЕМО ИХ!“


Београд 12. јануар 2019. године – Одржана седница Савета за националну безбедност којом је председавао председник Републике Србије, господин Александар Вучић у згради Председништва на Андрићевом венцу. Једна од тема су нове мере државе када је у питању системска борба против криминала и корупције, односно пооштравање казнене политике према извршиоцима најтежих кривичних дела.

Синдикат српске полиције поздравља и максимално подржава одлучност и тежње државног врха у циљу обрачуна са организованим криминалом, корупцијом, насиљем… Кроз професионални ангажман, припадници Министарства унутрашњих послова, поред других припадника безбедносних служби, свакодневно доприносе овој борби о чему сведоче бројне акције које су успешно окончане великим запленама оружја и експлозивних средстава, дроге, акцизне робе као и лишењем слободе извршилаца кривичних дела.

Један од главних захтева синдиката јесте тежња за пооштравањем казнене политике нарочито када су у питању кривична дела напада на службено лице у вршењу послова безбедности  о чему је ССП у претходном периоду писао, нарочито када би се догодили напади овакве природе како на полицијске службенике тако и на друге представнике државе као што су: судије, тужиоци, адвокати, лекари итд.

Ми смо ти који су брана криминалу и безакоњу и уколико нисмо заштићени (не само кроз одредбе закона већ кроз строгу, а не благу примену казнене политике) о чему је управо председник говорио, онда ретко ко се може осећати безбедно.

Посебно смо задовољни што је државни врх очито саслушао како савете струке тако и јавног мњења чиме је показано државно јединство око малигне појаве која прети свакоме демократском друштву. Сви заједно дајући допринос сигурни смо да ћемо забележити најбоље резултате и задати одлучујући ударац криминалу и корупцији.

Служба за информисање

Бобан Ђорђић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ