Skip to main content

Држава окренула леђа породици убијеног полицајца Горана Ђорђевића!?


ПMLADEN KURIBAK, MILORAD VELJOVIC, MILORAD SIMIC, VANJA VUKIC, VLADIMIR BOŽOVIC, MILENKO BOŽOVICредседник Синдиката српске полиције Глишо Видовић упутио је отворено писмо председнику Републике Србије  Томиславу Николићу, председнику Владе Ивици Дачићу и првом подпредседнику Владе Александру Вучићу у вези решавања егзистенцијалног проблема породице настрадалог колеге Горана Ђорђевића који је прошле године погинуо на дужности.

„Поштована господо политичари,

Дозволите ми да Вас подсетим да је полицајац Горан Ђорђевић прошле године погинуо на дужности, професионално обављајући свој посао и штитећи законе и интересе Србије.

За Србију је Горан дао оно највредније – свој живот! А како се Србија одужила његовој породици?

Професионално и поштено, годинама је радио у интересу своје државе и свог народа, засновао је породицу, добио двоје деце, у међувремену прошао сва ратишта у бившој Југославији, брино се о старим родитељима, обрађивао земљу и гајио стоку. Живео је поштено од свог рада, био је угледан домаћин и добар комшија. Био је једини у породици који је имао примања, односно плату.

Поштована господо политичари, шокирани смо чињеницом да држава није нашла начина, или не жели да помогне при запослењу Горановог сина Стефана који је конкурисао за пријем у радни однос у Министарство унутрашњих послова. Већ два пута до сада, комисија Владе одбија пријем, односно не даје сагласност за пријем радника у Министарство унутрашњих послова.

Као синдикат, струковно удружење и као колеге покојног Горана Ђорђевића, шокирани смо чињеницом да одређени политичари, својим утицајем у Влади користе време изборне кампање, да се обрачунавају и на овај начин са политичким опонентима из друге партије и не дозвољавају пријем у Министарство унутрашњих послова, односно пријем чланова породица настрадалих колега.

Господо политичари, какву нам то поруку дајете, свима нама који сутра можемо погинути на дужности? Какав нам то пример дајете?  Да ли то значи да Вас судбине наших породица не интересују? Да смо за вас само бројеви у низу, неко на чију ћете сахрану доћи, одржати говор, обећати и све то заборавити?

Господо политичари, сви ви који управљате Србијом, од хвале, обећања и тапшања по рамену се не може живети и преживети у Србији. Имајте то на уму када дође време за гласање!“

Београд, 25.02.2014. године

Председник
Глишо Видовић


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ