Skip to main content

Генерал Томашевић не дозвољава ССП да постави огласну таблу у УЗО


Управа за обезбеђење одређених личности и објеката
Начелнику – Зорану Томашевићу

Вашим актом 03/6 број: 1767/13 обавестили сте Синдикат српске полиције да нисте у могућности да удовољите захтеву Синдиката српске полиције да се у централном холу зграде Управе за обезбеђење одређених личности и објеката постави огласна табла.

Табла која постоји у централном холу зграде, малих је димензија и као таква не може да служи намени за постављање пропагандних плаката и обавештења синдиката и других обавештења која се на њој већ налазе. Дакле, ако већ постоји неки плакат другог синдиката, по закону нико нема право да такве плакате или обавештења уклони јер би то значило повреду члана 152 КЗ РС.

Овај синдикат није имали намеру да УЗО излаже трошковима и тражи да се постојећа замени већом а што је у складу са потписаним Споразумом о сарадњи и социјалном дијалогу и Законом о раду, имали смо намеру да поставимо адекватну велику огласну таблу коју би користили.

С обзиром да се нисте сложили да овај синдикат купи огласну таблу, верујем да имате добру намеру да нам помогнете и уштедите новчана средства тако што ће те у најскорије време заменити постојећу мајушну огласну таблу, за већу која ће моћи да прими бар два плаката величине од по 50х40 см.

Било би веома незгодно да досадашњим одбијањем давања дозволе за постављање огласне табле ССП или неспретним покушајем заобилажења законских обавеза, тиме што нам препоручујете коришћење огласне табле која физички не може да прими обавештења или плакате, то протумачимо као перфидан начин спречавања синдикалног рада чији је циљ спречавање  или ометање синдикални рад (члан 152. КЗ РС), још незгодније би било да се ово одбијање протумачи као непоштовање воље и потписа премијера и министра Ивице Дачића на Споразуму о сарадњи и социјалном дијалогу који је гарантовао одређена права овом синдикату, а то значи и право на синдикални рад без ометања и дискриминације. Или да чак послужи као повод за раскидање Споразума и промену политике рада ССП према послодавцу, за шта верујем да нисте спремни да преузмете одговорност, или је то можда Ваш циљ? – Треба да знате да је одлука искључиво Ваша, а наш циљ да Вас овим дописом охрабримо да још једном размислите о теми о којој пишемо.

С тим у вези, молим Вас да нас обавестите за крајњи термин када ће постојећа минијатурна огласна табла бити замењена већом функционалном како би смо могли да је користимо у складу са законом а да тиме не повредимо права других синдиката или послодавца.

С поштовањем,

 Председник СГ Београд
Драган Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ