Skip to main content

Генерале Дикићу, желимо ти брзо оздрављење!


Председник Синдиката српске полиције, г. Глишо Видовић упутио је данас генералу Братиславу Дикићу команданту Жандармерије поруку жеље за брзо оздрављење.

„Поштовани колега, у своје лично име и у име чланова Синдиката српске полиције, желим Вам брзо оздрављење и опоравак. Нека Вам Бог подари духовну и физичку снагу да се изборите са болешћу и свим недаћама и проблемима који су Вас задесили последњих месеци. Припадници Жандармерије моле се драгом Богу за Ваше здравље и желе да им се што пре вратите.“ – наводи Глишо Видовић.

Сматрамо да хајка и изношење непроверених информација у јавност, где се колеги Дикићу судило ван државног суда, и где је осуђен судом јавности, без  валидних доказа у многоме је допринело повећању стреса што је за последицу могло да има и нагло погоршање здравља.

На жалост, услед константног и нагомиланог стреса, многи полицајци обољевају а они који не издрже притисак посла и професије могу да постану насилни према својој породици, грађанима или да у најгорем случају изврше суицид, што је врло честа појава у МУП.

Стручна служба за психолошку превенцију Синдиката српске полиције коју воде психолози МУП-а, идентификовала је узрочнике и последицу стреса на припаднике Министарства унутрашњих послова.

Почетком године Синдикат је упутио  предлог реорганизације и унапређења Централне психолошке службе у Министарству а од министра Ивице Дачића очекујемо усвајање и потписивање предложеног акта.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан

 


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ