Председник Синдиката српске полиције, г. Глишо Видовић упутио је данас генералу Братиславу Дикићу команданту Жандармерије поруку жеље за брзо оздрављење.

„Поштовани колега, у своје лично име и у име чланова Синдиката српске полиције, желим Вам брзо оздрављење и опоравак. Нека Вам Бог подари духовну и физичку снагу да се изборите са болешћу и свим недаћама и проблемима који су Вас задесили последњих месеци. Припадници Жандармерије моле се драгом Богу за Ваше здравље и желе да им се што пре вратите.“ – наводи Глишо Видовић.

Сматрамо да хајка и изношење непроверених информација у јавност, где се колеги Дикићу судило ван државног суда, и где је осуђен судом јавности, без  валидних доказа у многоме је допринело повећању стреса што је за последицу могло да има и нагло погоршање здравља.

На жалост, услед константног и нагомиланог стреса, многи полицајци обољевају а они који не издрже притисак посла и професије могу да постану насилни према својој породици, грађанима или да у најгорем случају изврше суицид, што је врло честа појава у МУП.

Стручна служба за психолошку превенцију Синдиката српске полиције коју воде психолози МУП-а, идентификовала је узрочнике и последицу стреса на припаднике Министарства унутрашњих послова.

Почетком године Синдикат је упутио  предлог реорганизације и унапређења Централне психолошке службе у Министарству а од министра Ивице Дачића очекујемо усвајање и потписивање предложеног акта.

Шеф службе за информисање и портпарол
Синдиката српске полиције
Драган 
Жебељан

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *