Skip to main content

Глишо Видовић захвалио градоначелнику Ниша др Зорану Перишићу на помоћи


Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић, упутио је изразе захвалност градоначелнику Ниша, др Зорану Перишићу, Савету за безбедност саобраћаја Града Ниша и осталим лицима из Градске управе на помоћи у куповини 40 зимских гума за полицијска возила.
На саопштење Синдиката српске полиције, да око 90% службених возила полиције у Србији мимо закона вози са летњим гумама, да се тиме крше закони а посебно да таква возила представљају проблем по личну безбедност возача – полицијских службеника, и да је на тај начин, угрожена и безбедност грађана који очекују помоћ од полиције, једино је реаговао град Ниш.
Савет за безбедност саобраћаја Града Ниша, одлучио је да полицијској управи купе 40 зимских гума за службене аутомобиле полиције.

Председник Синдиката српске полиције Глишо Видовић у телефонском разговору захвалио се господину др Зорану Перишићу на спремности да помогне полицији и ако локална самоуправа нема никакве ингеренције над радом или опремањем полиције, рекавши:
«Пре свега, сматрам да је градоначелник и Градска управа Ниш овим гестом показала колико је бесмислена свака прича о безбедности у саобраћају уколико полиција не може да надзире и контролише саобраћај или да помаже грађанима у невољи. Драго ми је што постоје друштвено одговорни градоначелници попут Вас господине Перишићу који су спремни да помогну својој полицији и ватрогасцима спасиоцима. Ваш гест позитивно је прихваћен од свих радника ПУ Ниш, а најбитније је то што ће грађани бити задовољни брзином и квалитетом пружене интервенције или пруженом помоћи полиције.»
Глишо Видовић замолио је др Зоран Перишића да се у неком наредном период наредном периоду набаве гуме за два ватрогасно-спасилачка возила која су приоритетна за рад на пословима спашавања и превоза људства током пружања помоћи или приликом интервенција. Ради се о возилима Рива Ивеко и Лада Нива којима су ургентно потребне зимске а и летње гуме.
Град Ниш, једина је локална самоуправа, колико је нама познато, која је изразила спремност да ургентно помогне у опремању полицијских возила. И даље недостају возила, зимске гуме, опрема у возилима, погонско гориво кога више нема него што га има, зимска униформа и обућа за зиму.
Синдикат српске полиције, моли све одговорне организације или појединце које су у могућности да материјално или финансијски помогну у опремању ватрогасаца-спасиоца и полиције.

 Број:  151и/012
Београд, 19.12.2012. године

Портпарол Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан


СЛИЧНИ ТЕКСТОВИ