Skip to main content

Хероје у полицији памти још само ССП


Панчево, 28.06.2017. године, – Велики национални празник Видовдан обележио је и Регионални центар Синдиката српске полиције у Панчеву. У организацији Српских ратних ветерана Панчева и Удружења ратних војних инвалида Панчева извшено је полагање венаца на споменик палим борцима постављен у централном градском парку.

Споменик је пре годину дана постављен у славу палих бораца из Панчева, који су током ратова деведесетих бранећи своју државу дали оно највредније што су имали – своје животе. На споменику су исписана имена погинулих војника и полицајаца, који су и овде, баш као што су били у животу и рату, заједно, једни уз друге.

Поред представника удружења бораца и ветерана, јуче су са нама били чланови породица погинулих јунака. Испред ССП цвеће је положио наш истакнути активиста Небојша Ристић, уз присуство заменика председника синдиката Мила Лазаревића. Председник подружнице Српских ратних ветерана у Панчеву, господин Оливер Антонић, обратио се краћим говором у којем окупљенима захвалио на доласку, чиме су исказали поштовање погинулим херојима.

Нажалост, још једном се показало да држава брзо заборавља оне којих више нема, а који су је задужили својим животима, па тако јуче код споменика није било начелника нити било ког другог представника Полицијске управе у Панчеву, али ни  представника Војске Србије из Панчева. Још већу критику заслужује и још већу срамоту представља одсуство представника других полицијских синдиката, којима су уста пуна гордости и самохвале о својој величини и заштити колега.

Служба за информисање ССП