Skip to main content

Хоће ли бити те солидарне помоћи и ко ће је обезбедити?


Београд, 13.4.2017. године, – Данас је Комисија за проверу испуњености услова за доделу солидарне помоћи Министарства унутрашњих послова, судећи према извештајима, одржала два одвојена састанка са репрезентативним синдикатима:

– На првом састанку одржаном са Независним синдикатом полиције, речено је да ће новца бити скоро па у изобиљу, да ће сви захтеви бити решени у најкраћем могућем року, а новац стиже јако брзо, ево, само што није…

– На другом састанку, одржаном са представницима Полицијског синдиката Србије, речено је да новца нема, да се мора штедети, ако буде уштеда биће и помоћи за захтеве из прошле године, а да 2017. није уопште у плану…

Наравно, Комисија је одржала један заједнички састана к са представницима оба синдиката, али извештаји синдиката су такви да се стиче утисак да они нису били на истом састанку и разговарали са истим представницима послодавца.

Невероватно заиста, али ми верујемо да је истина, као и увек, негде на средини. Овакве ствари само потврђују наше тврдње да је запосленима у МУП под хитно потребан трећи репрезентативан синдикат, који ће их на прави начин заступати пред послодавцем и реално и праворемено их извештавати, ма колико горке вести биле!

Служба за информисање ССП